Το Avatar 2 εξασφάλισε την προβολή του στην Κίνα - Τι σημαίνει αυτό;

Το blockbuster που όλοι περιμένουν έχει γερές βάσεις για να διαλύσει τα ταμεία
24 Νοεμβρίου 2022 01:08
Το Avatar 2 εξασφάλισε την προβολή του στην Κίνα - Τι σημαίνει αυτό;

Το Avatar: The Way of Water εξασφάλισε την πολυπόθητη κυκλοφορία του στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, με τις τοπικές αρχές να δίνουν το πράσινο φως στη Disney για τον ερχομό της. 

Πρόκειται για την πρώτη blockbuster ταινία της Disney από το 2019 που καταφέρνει να πάρει το "ΟΚ" των αυστηρών λόγω λογοκρισίας, κινεζικών αρχών. Αποτελεί ένα καίριας σημασίας γεγονός καθώς η Κίνα είχε παραμερίσει πολλές χολιγουντιανές κυκλοφορίες εν μέσω της πανδημίας και ειδικά αυτές της Disney. 

Το Avatar ωστόσο διαθέτει μια ιδιαίτερη σχέση με το κινεζικό κοινό διότι η πρώτη ταινία του 2009 έγινε μια άνευ προηγουμένου εμπορική επιτυχία. Ήταν τόσο μεγάλη που στην Κίνα το Avatar έβγαλε το 9% (ισοδυναμεί με $260 εκατομμύρια) των συνολικών εσόδων του μέχρι σήμερα από τα $2.9 δισεκατομμύρια της box office συγκομιδής του. 

Στην Κίνα το Avatar 2 θα προβληθεί στις 16 Δεκεμβρίου την ίδια μέρα με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε και η επίσημη αφίσα για την κινεζική αγορά: 

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Εξασφαλίζοντας την τεράστια αγορά της Κίνας, που είναι και η μεγαλύτερη του κόσμου, διαθέτει πλέον σοβαρό πλεονέκτημα αλλά και πιθανότητες να διαλύσει τα ρεκόρ εισπράξεων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι τελευταίες δύο πιο εμπορικές ταινίες όλων είναι τα Spider-Man: No Way Home($1.9 δισ.) και το "Top Gun: Maverick" ($1.4 δισεκατομμύρια) που είναι και η κορυφαία σε εισπράξεις για το 2022, δεν μπόρεσαν να προβληθούν στην Κίνα. 

Και βάσει του καλού ιστορικού που έχει το Avatar στην Κίνα, το sequel μπορεί να ανοίξει τα φτερά του και να καλπάσει στο box office. Τώρα για το εάν θα σπάσει το ρεκόρ του πρώτου Avatar, αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο -έως και απίθανο- βάσει του συρρικνωμένου μετα-πανδημικού box office. Ωστόσο, υπάρχει και το ρητό "ποτέ μην λές ποτέ". 

Avatar 2: Το τεράστιο ποσό που χρειάζεται στο box office για να μη “μπει μέσα“  

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το AvatarThe Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.