Luther: Πρώτη ματιά στην ταινία-sequel της σειράς με τον Idris Elba

Ο σταρ της ταινίας, Idris Elba, μιλάει για το πόσο θα διαφέρει από τη σειρά
23 Νοεμβρίου 2022 23:20
Luther: Πρώτη ματιά στην ταινία-sequel της σειράς με τον Idris Elba

Ένα εντελώς διαφορετικό ύφος θα έχει η ταινία-sequel της σειράς "Luther" του BBC με τον Idris Elba, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσω του Netflix. Χάρη στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Empire δόθηκε στη δημοσιότητα μια πρώτη ματιά για την ταινία Luther με μερικές πρώτες πληροφορίες για την πολυαναμενόμενη συνέχεια της δράσης του γνωστού ντετέκτιβ. 

Tόσο Elba όσο και ο δημιουργός, Neil Cross μίλησαν για το πόσο διαφορετική θα είναι η ταινία του Luther στο Netflix και πως η κλίμακα θα έιναι μεγαλύτερη μιας και ο πανούργος ντετέκτιβ θα βγει εκτός Λονδίνου και θα πάει σε νέα τοπία, όπως κάτι χιονισμένα βουνά, όπως φαίνεται και στα πρώτα στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν. 

Μάλιστα ο Elba αποκαλύπτει ότι παρά το μεγαλύτερο budget και την κλίμακα, η ταινία θα διατηρήσει την σκληρή και ζοφερή υφή της σειράς, αλλά και τα αιματοβαμμένα σκηνικά της: 

"Είναι πολύ επικίνδυνο όταν επεκτείνεσαι από την τηλεόραση στον κινηματογράφο να ρίχνεις πολλά χρήματα και εκείνη τη στιγμή να αλλάζεις τα χαρακτηριστικά της σειράς", λέει. "Ήθελα να σιγουρευτώ ότι, παρόλο που είχαμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, δεν θα αλλοιώναμε υπερβολικά τις παραμέτρους του Λούθερ. Ενισχύουμε τη δράση και ενισχύουμε το διακύβευμα. Αλλά η στιγμή [της 3ης σεζόν] με τον άντρα κάτω από το κρεβάτι; Αυτό δεν κοστίζει πολλά χρήματα. Αυτές οι στιγμές παραμένουν ανέπαφες".

Πρώτες φωτογραφίες από την ταινία LUTHER

Εκτός του Elba στο cast γνωρίζουμε ότι θα συμμετέχει η Cynthia Erivo σε έναν άγνωστο ρόλο μέχρι στιγμής, αλλά και ο Andy Serkis (Star Wars: The Last Jedi, Lord of the Rings) θα υποδυθεί τον κακό της ταινίας. Μάλιστα θα επιστρέψει ο Dermot Crowley στο ρόλο του Schenk. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε ο Jamie Payne και το σενάριο ο δημιουργός της σειράς, Neil Cross. 

Πότε βγαίνει; 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ταινία Luther θα κυκλοφορήσει στο Netflix εντός του 2023.