Disney: Δείτε τον μισθό που θα βγάζει ο Bob Iger στην επιστροφή του ως πρόεδρος

Σαν μεσσίας επιστρέφει ο Iger μετά το “άδειασμα“ του Bob Chapek
22 Νοεμβρίου 2022 20:53
Disney: Δείτε τον μισθό που θα βγάζει ο Bob Iger στην επιστροφή του ως πρόεδρος

Υποδοχή ήρωα επιφύλασσαν στην Disney για τον Bob Iger, ο οποίος ξαφνικά ανακοινώθηκε πως επιστρέφει στην εταιρία ως πρόεδρος, με την Disney να "αδειάζει" τον Bob Chapek, ύστερα από μια προβληματική θητεία. 

Ωστόσο, η επιστροφή του Iger, που είχε δηλώσει ότι αποσύρεται και είχε χρίσει τον Chapek ως διάδοχό του, δε θα γίνει χωρίς την ανάλογη αποζημίωση. Και αυτό διότι μάθαμε πόσα χρήματα θα λάβει ο Iger από το νέο του συμβόλαιο και πόσα θα λάβει ως αποζημίωση ο Chapek κατά την έξοδό του από την Disney. 

Σύμφωνα με επίσημο κυβερνητικό έγγραφο που κατέθεσε η Disney, ο Iger θα λάβει συνολικά μισθό ύψους $27 εκατομμυρίων για τα δύο χρόνια που υπέγραψε. Κάθε μήνα θα λαμβάνει μισθό $1 εκατομμύριο δολάρια και άλλο $1 εκατ. μπόνους εάν επιτευχθούν οι στόχοι, μαζί με τα επιπλέον $25 εκατομμύρια που λαμβάνει από μπόνους παροχές της εταιρίας που σχετίζονται με την πορεία της τιμής μετοχής της Disney. 

Όσο για τον Chapek, ως πρώην πρόεδρος της Disney θα λάβει ένα πακέτο αποζημίωσης γύρω στα $20 εκατομμύρια (ή και λίγο παραπάνω ανάλογα με το πόσες μετοχές διαθέτει), όπως αναφέρει το THR. 

Όπως προαναφέρθηκε, ο Iger επιστρέφει στη Disney για μια περίοδο δύο ετών, με την εντολή να βοηθήσει την εταιρεία να καθορίσει τη μελλοντική στρατηγική της κατεύθυνση και να βοηθήσει στην εξεύρεση διαδόχου. Αλλά ακόμα και μετά την αποχώρηση του Iger από τη Disney στις 31 Δεκεμβρίου 2024, ο Iger θα παραμείνει στη μισθοδοσία της Disney, όπως φαίνεται, καθώς θα γίνει σύμβουλος της εταιρείας.