Indiana Jones 5: Ένας νεαρός Harrison Ford θα εμφανιστεί με τεχνολογία που δεν έχουμε ξαναδεί

Μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για το πώς ξεκινάει η τελευταία περιπέτεια του “Indy“
21 Νοεμβρίου 2022 21:11
Indiana Jones 5: Ένας νεαρός Harrison Ford θα εμφανιστεί με τεχνολογία που δεν έχουμε ξαναδεί

Το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού Empire είναι αποκαλυπτικό για το Indiana Jones 5 και την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Harrison Ford στον πιο εμβληματικό ρολό της καριέρας του. Εκτός από μια πρώτη ματιά στον γηραιότερο "Indy" που δόθηκε μέσα από μερικές φωτογραφίες, τώρα μαθαίνουμε πως...ξεκινάει η ταινία. 

Την αποκάλυψη έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Mangold, ο οποίος είπε πως η εναρκτήρια σεκάνς του νέου Indiana Jones θα είναι καταιγιστική, όπως συνηθίζουν όλες οι πρώτες σκηνές των ταινιών του franchise, τηρώντας την παράδοση. 

Για να το καταφέρει αυτό, όπως λέει, έπρεπε να γυρίσει το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1944 -η βασική ιστορία θα διαδραματίζεται το 1969. Εκεί θα δούμε έναν νεαρό Indiana Jones μέσα σε ένα κάστρο περιτρυγυρισμένο από Ναζί. 

Από τα λεγόμενα του Mangold, της Kathleen Kennedy, επικεφαλής της Lucasfilm και του ίδιου του Ford, η de-aging τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί για να δούμε έναν περίπου 40 χρόνια μικρότερο Χάρισον Φορντ θα είναι πρωτόγνωρη. Τα μαγικά του αντιγηραντικού CGI τα έχουμε δει τελευταία σε πολλές σειρές και ταινίες της Disney, με το The Mandalorian και το The Book of Boba Fett να είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα -το τελευταίο ίσως το πιο επιτυχημένο. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές για να γυρίσουν το χρόνο στο πρόσωπο του Ford, όπως deepfake, τεχνητής νοημοσύνης και αρχειακού υλικού. Μάλιστα το ειδικό software της ILM (Industrial Light &Magic) σκάναρε ένα σωρό αρχειακού υλικού του Harrison Ford και το έφερε στα μέτρα των καινούργιων πλάνων. 

"Ελπίζουμε πως, αν και θα συζητηθεί από άποψη τεχνολογίας, όταν το δείτε να πείτε "ω θεε μου βρήκανε αρχειακό υλικό. Αυτό ήταν κάτι που γύρισαν πριν 40 χρόνια", είπε η παραγωγός Kathleen Kennedy. 

Ο Harrison Ford δεν το πίστευε!

Ο ίδιος ο "Indy" βέβαια πείστηκε περισσότερο από όλους για το οπτικό αποτέλεσμα του de-aging CGI. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το βλέπω και με πείθει. Είναι λιγάκι τρομακτικό. Και δεν θέλω να ξέρω καν πως γίνεται, αλλά δουλεύει. 

Όσον αφορά την πλοκή, ο Indy θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της. Μαζί του στο ταξίδι θα έχει την βαπτιστική του, ονόματι Helena που την υποδύεται η Phoebe Waller Bridge. 

Παράλληλα γνωρίζουμε ότι στα σκαριά βρίσκεται η τηλεοπτική spinoff σειρά του Indiana Jones για το Disney Plus

Πότε έρχεται το πρώτο trailer; 

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, James Mangold, δε θα χρειαστείτε να περιμένετε και πάρα πολύ, καθώς όπως είπε, το πρώτο trailer του Indiana Jones 5 θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από 30 ημέρες. 

Λίγα λόγια για το Indiana Jones 5:

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford θα δούμε στο cast και τους Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro).

Mads Mikkelsen, Voller, Indiana Jones 5

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan), αντικαθιστώντας τον Στίβεν Σπίλμπεργκ που για πρώτη φορά θα εκτελεί μόνο χρέη παραγωγού στο franchise.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο φιλμ του franchise, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μιας και τελευταία φορά το είδαμε στους κινηματογράφους το 2008 με το Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Το Indiana Jones 5 έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2023.