Τεράστιες αλλαγές στη Disney – Επιστρέφει άμεσα ο Bob Iger ως CEO

Αντικαθιστώντας…τον αντικαταστάτη του
21 Νοεμβρίου 2022 08:45
Τεράστιες αλλαγές στη Disney – Επιστρέφει άμεσα ο Bob Iger ως CEO

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη Disney, ο πρώην CEO της εταιρίας, Bob Iger, επιστρέφει. Συγκεκριμένα, ο Iger θα αντικαταστήσει… τον αντικαταστάτη του, Bob Chapek, με την αλλαγή να έχει άμεση ισχύ.

Η ξαφνική επιστροφή του Iger δε θα κρατήσει για πολύ ωστόσο, αφού το υψηλόβαθμο στέλεχος θα αναλάβει τη διοίκηση της εταιρίας για δύο χρόνια, μέχρι που θα κληθεί να επιλέξει ένα νέο διάδοχο για το ρόλο του. Για την ιστορία και ο Chapek ήταν επιλογή του Iger, αλλά δυστυχώς η μετάβαση δεν ήταν τόσο ομαλή όσο θα περίμενε.

Από τους πρώτους κιόλας μήνες της νέας Disney του Chapek, η εταιρία ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα, όπως ήταν μεταξύ άλλων η δημόσια ρήξη με την Scarlett Johansson για την ταυτόχρονη πρεμιέρα του Black Widow στο Disney+. Λίγο αργότερα δεν έλειψαν τα πολιτικής φύσεως προβλήματα στην Αμερική, ενώ υπήρχαν και εσωτερικά θέματα, όπως η αναπάντεχη απόλυση του υψηλόβαθμου στελέχους Peter Rice.

Μιλώντας σχετικά με την αλλαγή, η επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Disney, Susan Arnold, τόνισε:

Ευχαριστούμε τον Bob Chapek για τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Disney κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης της εταιρείας στις πρωτοφανείς προκλήσεις της πανδημίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, καθώς η Disney εισέρχεται σε μια ολοένα και πιο σύνθετη περίοδο μετασχηματισμού του κλάδου, ο Bob Iger βρίσκεται σε μοναδική θέση για να οδηγήσει την εταιρεία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Για την ιστορία, ο Bob Iger είχε το ρόλο από το 2005 μέχρι και το 2020, καταφέρνοντας να εξελίξει τη Disney στον κολοσσό που είναι σήμερα. Μεταξύ άλλων, υπό την καθοδήγησή του, η εταιρία εξαγόρασε την Pixar το 2005, τη Lucasfilm και το Star Wars IP, καθώς και πιο πρόσφατα την 20th Century Fox. Φυσικά, ο Iger ευθύνεται και για την εξαγορά της Marvel και την οικοδόμηση του Marvel Cinematic Universe, το οποίο έμελλε να αλλάξει τη βιομηχανία του κινηματόγραφου.