Chris Hemsworth: Διάλειμμα για τον “Thor“ και την καριέρα του, λόγω προβλήματος υγείας

Ο 39χρονος αστέρας της Marvel αποκάλυψε ότι έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο Αλτσχάιμερ
19 Νοεμβρίου 2022 09:33
Chris Hemsworth: Διάλειμμα για τον “Thor“ και την καριέρα του, λόγω προβλήματος υγείας

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Chris Hemsworth (Κρις Χέμσγουορθ) εκτός από αγαπημένος του κοινού -γιατί υποδύεται τον "Thor"- είναι και ένας από τους πιο διάσημους αυτή τη στιγμή Χολιγουντιανούς ηθοποιούς, αλλά αυτή τη φορά επιφύλασσε κάποια δυσάρεστα νέα για τους fans του. 

Στη νέα του συνέντευξη στο Vanity Fair ο 39χρονος σταρ της Marvel ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα διάλειμμα από την καριέρα του, βάζοντας μια προσωρινή τελεία σε αυτή, λόγω του ότι έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι το οποίο ανακάλυψε όσο γύριζε τη νέα του σειρά ντοκιμαντέρ για το Disney Plus, με τίτλο "Limitless". 

Όπως αποκάλυψε ο "Thor" αυτή ήταν μια από τις πολλές στιγμές στο πλαίσιο των γυρισμάτων όπου αντιμετώπισε την ίδια του τη θνησιμότητα. "Πραγματικά μου προκάλεσε κάτι που με έκανε να θέλω να πάρω λίγο χρόνο ξεκούρασης. Και από τότε που τελειώσαμε τη σειρά, τελειώνω τα πράγματα που είχα ήδη υπογράψει να κάνω", αποκάλυψε ο Hemsworth. "Τώρα, όταν τελειώσω αυτή την περιοδεία για τον Τύπο αυτή την εβδομάδα, θα πάω σπίτι και θα έχω ένα αρκετά μεγάλο μέρος ελεύθερου χρόνου και θα απλουστεύσω τη ζωή μου. Να είμαι με τα παιδιά, να είμαι με τη γυναίκα μου".

Στη διάρκεια του 5ου επεισοδίου της σειράς Limitless, ο Hemsworth επισκέπτεται έναν γιατρό και εκεί είναι που ανακαλύπτει ότι έχει την προδιάθεση. Συγκεκριμένα, του αναφέρει ο γιατρός ότι το DNA του έχει ένα διπλό γονίδιο APOE4, γεγονός που κάνει 8-10 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσει μελλοντικά τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο Hemsworth δήλωσε ότι η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς ανήκει στο 2-3% του πληθυσμού που έχουν το ίδιο γονίδιο. 

Ο παππούς του μάλιστα είχε διαγνωσθεί με Αλτσχάιμερ: 

"Συχνά μιλάει ολλανδικά, αγγλικά, σκέφτεται δικές του λέξεις. Νιώθω ότι η μνήμη μου καθημερινά χειροτερεύει. Δεν ξέρω αν είναι ένα φαινόμενο placebo ή αν όντως, συμβαίνει. Αλλά βρήκα τη δικαιολογία μου τώρα". 

"Όταν έχεις προδιάθεση για... οτιδήποτε, όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του ύπνου, του άγχους, τη διατροφή και τη φυσική σου κατάσταση. Πρέπει να είσαι συνεπής σε όλα αυτά και να φροντίσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα μπορείς", είπε ο Hemsworth. "Δεν είναι σα να παρέδωσα την παραίτησή μου" είπε ο Hemsworth αναφορικά με την καριέρα του ως ηθοποιός.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Φυσικά δεν θα αφήσει, όπως λέει, να επηρεάσει αυτή η προδιάθεση την καθημερινότητά του, καθώς πλέον θα περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί με τη σύζυγό του, Elsa Pataky και τα παιδιά τους, ενώ ήδη λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατά της άνοιας. 

Ξεκαθάρισε κιόλας προς το τέλος της ανακοίνωσής του ότι δεν το γνωστοποιεί ώστε να το χειραγωγήσει σαν θέμα για τις gossip στήλες. Όπως είπε: "Δεν θα έπαιζα ποτέ με την ενσυναίσθηση των άλλων, ούτε θα μιλούσα για ένα τέτοιο θέμα, απλά και μόνο για "ψυχαγωγία". Είναι αποδεκτό πλέον να μιλάμε για την υγεία, περισσότερο από ό,τι ήταν παλιά. Υπάρχει η επιστήμη πλέον και η γνώση διευρύνεται".