Emancipation: Νέο trailer για την ταινία με τον Will Smith που “μυρίζει“ Oscars 2023

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα το φιλμ της Apple σε σκηνοθεσία Antoine Fuqua (Southpaw)
16 Νοεμβρίου 2022 18:22
Emancipation: Νέο trailer για την ταινία με τον Will Smith που “μυρίζει“ Oscars 2023

Η Apple ποντάρει σε ένα εποχικό δράμα για τα βραβεία Όσκαρ του 2023, με το "Emancipation" με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ, Will Smith και για αυτό κυκλοφόρησε το νεότερο trailer της ταινίας που θα δείτε παρακάτω. Πρόκειται για μια ταινία που μετά το χαστούκι του Smith προς τον Chris Rock στα φετινά Oscars, ακουγόταν ότι θα καθυστερούσε για το 2023, τελικά θα κυκλοφορήσει φέτος σε κινηματογράφους και μέσα από την υπηρεσία Apple TV+. 

Σε σκηνοθεσία του Antoine Fuqua (Training Day, Southpaw, The Equalizer), το Emancipation διηγείται μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα για έναν άνδρα που πάλεψε ενάντια σε τρομακτικές συνθήκες και καταστάσεις, με σκοπό να βρεθεί ξανά στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Μαζί με τον Smith συμπρωταγωνιστούν οι: Ben Foster, Grant Harvey, Charmaine Bingwa, Steven Ogg και Mustafa Shakir. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σμιθ έχει αποκλειστεί από κάθε δραστηριότητα της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια. Πάντως, πριν από το όλο πολύκροτο περιστατικό μεταξύ Σμιθ-Ροκ, η ταινία του Fuqua θεωρούνταν ως ένα από τους μεγάλους και δυνατούς Όσκαρ διεκδικητές της Apple, μετά την τεράστια επιτυχία του "CODA". Εάν ακόμη παραμένει στην κούρσα, θα φανεί όταν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες στις αρχές της επόμενης χρονιάς. 

Η σύνοψη της ταινίας: 

Αφού μαστιγώθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου, ένας σκλάβος ονόματι Πίτερ δραπετεύει από μια φυτεία στη Λουιζιάνα, ξεγελώντας κάποιους ψυχρούς κυνηγούς, καθώς κατευθύνεται προς το Βορρά, όπου εντάσσεται στον στρατό της Ένωσης. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γκόρντον. Οι φωτογραφίες της γυμνής του πλάτης, βαριά μαστιγωμένης από τα μαστίγια ενός επιστάτη, δημοσιεύτηκαν παγκοσμίως το 1863, δίνοντας στο κίνημα των απολυταρχών αποδείξεις για τη σκληρότητα της αμερικανικής δουλείας.

Το Emancipation θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στις 2 Δεκεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα από το Apple TV+

Δείτε το νέο trailer του Emancipation