Το HBO έχασε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα;
16 Νοεμβρίου 2022 12:06
Το HBO έχασε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι

Ο David Zaslav, ο νέος CEO της Warner Bros. Discovery δήλωσε επίσημα ότι το HBO έχασε 3 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, αποτυγχάνοντας να κερδίσει ένα τεράστιο ποσό χρήματων που δαπανήθηκαν για περιεχόμενο. Το ρεπορτάζ αυτό φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας το Deadline.

Το σχόλιο έρχεται μετά από μέτρα τα μείωσης του κόστους που οδήγησαν στην απομάκρυνση ενός τεράστιου όγκου πρωτότυπου περιεχομένου από το HBO Max, με τις μεγαλύτερες απώλειες να προέρχονται από το τμήμα κινουμένων σχεδίων.

Ο Zaslav μίλησε στο Keynote του RBC Media και έθιξε όλες αυτές τις δυσκολίες που προέκυψαν μετά τη δημιουργία του Warner Bros. Discovery και μίλησε για την επανεξέταση που γίνεται στο streaming μοντέλο.

Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να έχουμε 30 εκατομμύρια ανθρώπους στο Euphoria, αλλά θα έρθουν για δύο μήνες, να το παρακολουθήσουν, και μετά θα φύγουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το κίνητρο στους ανθρώπους να είναι εκεί. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που έχουν μια επιχείρηση, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων μένει εκεί για ένα έτος.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του HBO, ο CEO της Warner είπε ότι δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται, καθώς το HBO ξόδεψε 2,5 δις το 2019 για περιεχόμενο και έβγαλε κέρδος τα ίδια. Ωστόσο, το 2021, ξόδεψε 7 δις και στη συνέχεια είδε ζημιά 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

DCU: Υπάρχει πρόβλημα με το πόσοι Batman υπάρχουν - Πώς θα το λύσει η Warner;

Η εταιρία λέει ότι έχει ξεκινήσει ήδη να παίρνει τα μέτρα της και θα μειώσει το κόστος και αφαίρεσε αρκετό περιεχόμενο από το HBO Max. Μάλιστα, άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό, να πουλήσει κάποιο μέρος του περιεχομένου αυτού σε άλλες streaming υπηρεσίες.