Ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ταινία The Terminal, πέθανε στο αεροδρόμιο που έζησε

Είχε επιστρέψει εκεί λίγες εβδομάδες πριν φύγει από τη ζωή
13 Νοεμβρίου 2022 10:06
Ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ταινία The Terminal, πέθανε στο αεροδρόμιο που έζησε

Ο Mehran Karimi Nasseri, ο Ιρανός άντρας που ενέπνευσε τη θρυλική ταινία του Steven Spielberg, The Termninal, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο στο αεροδρόμιο, το οποίο αποκαλούσε σπίτι του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NBC, ο Nasseri πέθανε από καρδιακή προσβολή στον τερματικό σταθμό 2F.

Ο Nasseri, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός και ως Sir Alfred Mehran, έζησε στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Charles de Gaulle στο Παρίσι για 18 χρόνια, πριν φύγει από εκεί το 2006. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες είχε εγκατασταθεί ξανά εκεί μερικές εβδομάδες πριν πεθάνει.

Αυτός ο άνθρωπος είχε μία παράξενη και πολύπλοκη ζωή. Ξεκίνησε να ζει στο αεροδρόμιο το 1988, μιας και δεν είχε κάποια έγγραφα για να περάσει στην πόλη ή να φύγει από αυτήν και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τελικά, μετά από λίγο, μάζεψε τα χαρτιά που έπρεπε, αλλά αποφάσισε να ζήσει σε αυτό το αεροδρόμιο.

Όλα αυτά τα χρόνια, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο προσπάθησαν να μάθουν τον πραγματικό λόγο που έμεινε στο αεροδρόμιο τόσα χρόνια. Το 2004, είδαμε και την ταινία του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, που ήταν εμπνευσμένη από τη ζωή του Nasseri.

Η σύνοψη του The Terminal του Steven Spielberg ήταν η εξής:

Ο Βίκτωρ Ναβόρσκι βρίσκεται στον διεθνή αερολιμένα της Νέας Υόρκης γνωρίζοντας ελάχιστα αγγλικά, και ακόμη λιγότερα για το ξαφνικό πραξικόπημα που συντελέστηκε στην πατρίδα του την Κρακοζία. Αυτή η συγκυρία προκαλεί την αναστολή της ισχύς του διαβατηρίου του, και ακόμη χειρότερα τον αποκλείει εντός των πυλών του αερολιμένα. Οι μέρες και οι μήνες περνούν, και ενώ η υπόθεση εξόδου δεν πηγαίνει καλά για τον ευφυέστατο Κρακοζιανό, η παρουσία μιας αεροσυνοδού θα αναστατώσει την αναμονή του.

Η ταινία είχε ένα μεγάλο cast, στο οποίο εκτός από τον Tom Hanks έπαιζαν και οι Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci, Chi McBride, Diego Luna, Barry Shabaka Henley, Kumar Pallana, Zoe Saldana, Eddie Jones και Jude Ciccolella.