Cyberpunk 2077: Ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό επιτέλους έφτασε

Με το ολοκαίνουργιο Patch 1.61
08 Νοεμβρίου 2022 18:15
Cyberpunk 2077: Ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό επιτέλους έφτασε

Η CD Projekt Red συνεχίζει τις βελτιώσεις και τις προσθήκες για το Cyberpunk 2077, κυκλοφορώντας το Patch 1.61 για τις κονσόλες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το Stadia. Πρόκειται για μια ενημέρωση που εστιάζει κυρίως στην εξάλειψη διαφόρων τεχνικής φύσεως θεμάτων, προσθέτοντας όμως και ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το open-world RPG ενσωματώνει πλέον την τελευταία έκδοση της AMD FidelityFX Super Resolution τεχνολογίας. Το παιχνίδι είχε ήδη FSR 1.0, με την modding κοινότητα να το αναβαθμίζει ανεπίσημα. Ωστόσο, η CD Projekt πρόσθεσε πλέον το FSR 2.1 στην έκδοση των υπολογιστών και των next-gen κονσολών, βοηθώντας σημαντικά την απόδοση. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη περίπτωση που αφήνεται δημόσια να εννοηθεί πως γίνεται χρήση του FSR 2.1 στο PS5.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το FidelityFX Super Resolution είναι ένα ειδικός AI upscaling αλγόριθμος που είναι συμβατός με όλες τις σύγχρονες κάρτες γραφικών (ναι, ακόμη και με μοντέλα της Nvidia). Πολύ συνοπτικά, η εν λόγω τεχνολογία κάνει upscale από μικρότερες αναλύσεις, χωρίς όμως να χαλά ιδιαίτερα η ποιότητα της εικόνας σε σχέση με τη native απεικόνιση, κάτι που βοηθά στην επίτευξη πολύ υψηλότερων framerates ή στη δημιουργία περιθωρίου για περεταίρω ανέβασμα άλλων ρυθμίσεων γραφικών.

Πέρα από τη νέα αυτή προσθήκη, το patch 1.61 του Cyberpunk 2077 διορθώνει και διάφορα αντικείμενα που επέπλεαν ή γενικότερα δεν ήταν σωστά τοποθετημένα στο χάρτη. Παράλληλα, αλλάζει και τις ομπρέλες των NPCs της Night City, οι οποίοι πλέον θα προφυλάσσονται από την βροχή με ομπρέλες περισσότερων σχημάτων και χρωμάτων.

Για να δείτε την αναλυτική λίστα με όλα τα bug fixes, τις προσθήκες και τις αλλαγές μπορείτε να πατήσετε εδώ.