Αναγέννηση για το Battlefield 1 - Μπήκε ξανά στα κορυφαία του Steam έξι χρόνια μετά!

Με το Battlefield 2042 να το κοιτάζει με τα κιάλια
07 Νοεμβρίου 2022 17:44
Αναγέννηση για το Battlefield 1 - Μπήκε ξανά στα κορυφαία του Steam έξι χρόνια μετά!

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό του ντεμπούτο, το Battlefield 1 κατάφερε ξανά να μπει στη λίστα με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Steam, με έναν πραγματικά εντυπωσιακό αριθμό ταυτόχρονων παικτών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πρόσφατα η EA ξεκίνησε να πουλά με τεράστια έκπτωση το παιχνίδι, το οποίο για περίπου δύο ημέρες ακόμα θα είναι διαθέσιμο για € 4,79, δηλαδή με κατά 88% μειωμένη τιμή σε σχέση με την προηγούμενη των € 39,99. Αυτό βοήθησε τη δημοφιλία του να εκτοξευτεί, με τον τίτλο να σπάει το ρεκόρ του στο Steam, συγκεντρώνοντας 53,714 ταυτόχρονους παίκτες.

Με τον εντυπωσιακό αυτό αριθμό, το Battlefield 1 κατάφερε να μπει και στα 20 δημοφιλέστερα παιχνίδια του Steam γενικότερα, για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα sequels του, το Battlefield V που κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα και το περσινό Battlefield 2042, έχουν σημαντικά λιγότερους ταυτόχρονους παίκτες. Ειδικότερα, τα μέγιστά τους για το ίδιο εικοσιτετράωρο ήταν 12,191 και 4,759 παίκτες αντίστοιχα.

Ναι, παρόλο που το Battlefield 2042 είναι η πιο πρόσφατη κυκλοφορία, η κοινότητα δεν το αγκάλιασε και επέστρεψε στο Battlefield 1, το οποίο απολαμβάνει δίχως υπερβολή δέκα φορές περισσότερους παίκτες.

Τα τελευταία στατιστικά και η ανοδική πορεία του Battlefield 1 στο Steam:

Τα τελευταία στατιστικά του Battlefield 2042 στο Steam:

Τα 20 παιχνίδια με τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες στο Steam κατά τη δημοσίευση του άρθρου: