Hideo Kojima για τις θεωρίες συνομωσίας του Abandoned: Κατάντησε «κουραστικό»

Ενώ θέση πήρε και η Blue Box Games Studios
05 Νοεμβρίου 2022 21:13
Hideo Kojima για τις θεωρίες συνομωσίας του Abandoned: Κατάντησε «κουραστικό»

Εδώ και πολλούς μήνες, το γύρο του διαδικτύου κάνει μια gaming θεωρία συνωμοσία πως ο Hideo Kojima βρίσκεται πίσω από το Abandoned, το νέο project της Blue Box Game Studios. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Hasan Kahraman είχε αφήσει να εννοηθεί πως ετοιμάζει κάποιο Silent Hill, σα να επαναλαμβάνεται η ιστορία της “Moby Dick studios”, της ψεύτικης ομάδας που είχε χρησιμοποιήσει ο Kojima για την ανακοίνωση του Metal Gear Solid 5.

Ωστόσο, η Konami αποκάλυψε όλα τα Silent Hill παιχνίδια που έρχονται και το Abandoned δεν ήταν ένα από αυτά. Εν τέλει, πέρα από ένα σύντομο teaser βίντεο που αποδείχθηκε πως ήταν φτιαγμένο με απλά έτοιμα assets της Unreal Engine, δεν έχουμε δει σχεδόν τίποτα από το project. Το playable prologue του κυκλοφόρησε μεν έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, αλλά δεν περιλάμβανε σχεδόν τίποτα και μήνες μετά παραμένει “άδειο”.

Τώρα, ο Hideo Kojima αποφάσισε να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του, μιλώντας για πρώτη φορά ανοιχτά για το θέμα. Αναλυτικότερα, μέσα από το επίσημο podcast του δήλωσε πως η κατάσταση έχει καταντήσει εκνευριστική. Συγκεκριμένα, στο πρόσφατο επεισόδιο του Brain Structure με καλεσμένο τον Geoff Keighley, ο Kojima ξεκαθάρισε:

Οι χρήστες δε σταματούσαν να μου στέλνουν συνεχώς φωτογραφίες αυτού του " Hasan". Ακόμα και σήμερα μου στέλνουν κολάζ και deep fake εικόνες, περίπου είκοσι την ημέρα, είναι πραγματικά αρκετά ενοχλητικό.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Kojima και η Blue Box Game Studios αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση, τονίζοντας:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Hideo Kojima που μίλησε ανοιχτά για τις συνομωσίες. Ήταν ένα βάρος και δεν ήταν σωστό τόσο για τους fans όσο και για τους developers. Ελπίζουμε όλοι να μπορέσουν να κλείσουν οριστικά αυτό το κεφάλαιο. Δουλεύουμε σκληρά πάνω στο Abandoned και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υπομονή σας!

Επίσης, ζητάμε από τους fans να σταματήσουν να ενοχλούν τον Hideo Kojima με μηνύματα για το Abandoned. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν είναι διασκεδαστικό.

Η σχετική δημοσίευση της ομάδας ακολουθεί παρακάτω: