PlayStation: Στα ύψη η ζήτηση του PS5 και μετά την αύξηση τιμής

Νέα επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία
03 Νοεμβρίου 2022 17:01
PlayStation: Στα ύψη η ζήτηση του PS5 και μετά την αύξηση τιμής

Προς τα τέλη του Αυγούστου, η Sony προέβη σε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση, ανεβάζοντας και επίσημα την τιμή λιανικής πώλησης του PlayStation 5, μεταξύ άλλων σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, Αυστραλία, Μεξικό και Καναδά.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το PS5 με το Ultra HD Blu-ray disk κοστίζει πλέον €549,99, ενώ αν θέλετε να προμηθευτείτε την έκδοση PS5 Digital Edition, τότε θα πρέπει να δώσετε €449,99. Και οι δύο εκδόσεις της κονσόλας, δηλαδή, πήραν μία αύξηση €50 από την αρχική τους τιμή. Όπως φαίνεται, όμως, αυτό δεν επηρέασε ιδιαίτερα τις πωλήσεις τους, αφού η κονσόλα νέας γενιάς συνεχίζει να είναι περιζήτητη.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Sony για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρίας ανέφερε πως ακόμη δεν έχει παρατηρηθεί καμία επίπτωση στη ζήτηση του PS5. Ειδικότερα, απαντώντας στην ερώτηση ενός επενδυτή, ο Hiroki Totoki ανέφερε χαρακτηριστικά:

Όσον αφορά το hardware, δε μπορώ να δώσω συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά όπως ανέφερα και στην ομιλία μου, η παραγωγή του δεύτερου τριμήνου έφτασε ήδη τα 6,5 εκατομμύρια, τα οποία θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ως stock για τις πωλήσεις που θα γίνουν στο τέλος της χρονιάς. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές προσδοκίες εδώ.

Και όσον αφορά το αντίκτυπο της αύξησης της τιμής του PlayStation 5, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει καμία μείωση της ζήτησης. Φυσικά, όμως, θα πρέπει να παρακολουθούμε τι θα συμβεί στην αγορά στο μέλλον.

Για την ιστορία, πριν μερικές ώρες το PlayStation ανακοίνωσε και την ελληνική τιμή του PlayStation VR2, μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Περισσότερα σχετικά με το επερχόμενο headset εικονικής πραγματικότητας μπορείτε να μάθετε, λοιπόν, πατώντας εδώ.