Yu-Gi-Oh: Streamer έφτιαξε πραγματική 3D αρένα μάχης που ζωντανεύουν οι κάρτες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα για μονομαχία! Όσο πιο πραγματική μπορεί να γίνει από τους fans
03 Νοεμβρίου 2022 11:50
Yu-Gi-Oh: Streamer έφτιαξε πραγματική 3D αρένα μάχης που ζωντανεύουν οι κάρτες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα για μονομαχία! Βλέποντας Yu-Gi-Oh! ή ακόμη και όταν παίζετε με τις κάρτες θα έχετε κάνει τη σκέψη πως θα ήταν αν η εμπειρία ήταν πολύ πιο αληθινή. Τόσο που να άγγιζε σε ένα ποσοστό την απεικόνιση των τεράτων όπως είναι στο πασίγνωστο anime. 

Κι όμως ένας Γάλλος streamer του Yu-Gi-Oh! ονόματι SuperZouloux έκανε το όνειρό του -και εκατομμύρια άλλων fans- πραγματικότητα, ολοκληρώνοντας ένα απίθανο fan-made project. Έφτιαξε μια πραγματική τρισδιάστατη (3D) αρένα μάχης Yu-Gi-Oh! όπου οι κάρτες κυριολεκτικά ζωντανεύουν

Με τη χρήση AR τεχνολογίας (Augmented Reality/ Επαυξημένης Πραγματικότητας) και ένα συνδυασμό software και hardware, μπορεί να προβάλλει 3D CG μοντέλα από 3.600 κάρτες του trading card game του Yu-Gi-Oh! σε πραγματικό χρόνο. 

Όπως εξηγεί ο SuperZouloux χρειάστηκαν 7 μήνες δουλειάς μαζί με τους συνεργάτες του για να ολοκληρωθεί αυτό το ονειρικό project. Έφτιαξαν όλα τα πιστά μοντέλα σε 3D μέσω της Unreal Engine, εκτύπωσαν σε 3D εκτυπωτή και έκοψαν με laser την αρένα όπου τοποθετούνται οι κάρτες, η οποία ενσωματώνει και NFC τεχνολογία. Κάθισαν και έγραψαν επίσης ειδικό software για να μπορεί να ελέγχει ο SuperZouloux το stream του και τις κάμερες, ώστε να εμφανίζονται οι κάρτες και τα εφέ σωστά. 

Δείτε στιγμιότυπα στο βίντεο: 

Όλα αυτά φυσικά τα έκανε για να ανεβάσει το επίπεδο των streams του, καθώς η AR τεχνολογία μπορεί να προβάλλεται μόνο στους θεατές σε πραγματικό χρόνο. Ίσως η τεχνολογία να επιτρέψει σε κάποια χρόνια να υπάρξουν και ολογράμματα σε αυτό το επίπεδο και να γίνουν ακόμη πιο αληθινές οι μονομαχίες του Yu-Gi-Oh στην πραγματική ζωή. 

Tags: