Το PlayStation Plus έχασε εκατομμύρια συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο

Παρά την άφιξη των Extra και Premium πακέτων
02 Νοεμβρίου 2022 19:11
Το PlayStation Plus έχασε εκατομμύρια συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο

Η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, γνωστοποιώντας στο πλαίσιο αυτό πως οι συνδρομητές του PlayStation Plus μειώθηκαν σημαντικά μέσα στην εν λόγω περίοδο.

Αναλυτικότερα, παρά την ανανέωση της υπηρεσίας και την προσθήκη των Extra και Premium βαθμίδων, ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του PlayStation Plus μειώθηκε κατά περίπου 2 εκατομμύρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Έτσι, η υπηρεσία έχει πλέον 45.4 εγγεγραμμένους χρήστες, όταν μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο μετρούσε 47.3 εκατομμύρια.

Παράλληλα, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAUs) του PlayStation Network μειώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του τριμήνου στα 102 εκατομμύρια, από τα 104 εκατομμύρια το 2021 και τα 103 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός MAUs της Sony, από τότε που άρχισε να δημοσιεύει τα στοιχεία στις αρχές του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία προέβη σε ειδικές δηλώσεις με αφορμή την μείωση των συνδρομητών του PlayStation Plus. Συγκεκριμένα, αποδίδει το γεγονός σε μια μεγαλύτερη απ’ ότι περίμενε πτώση στο engagement των PlayStation 4 παικτών. Αναλυτικότερα, το PlayStation ξεκαθάρισε:

Ο αριθμός των συνδρομητών του PlayStation Plus στο τέλος του Σεπτεμβρίου μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το τέλος του Ιουνίου, σε 45,4 εκατομμύρια λογαριασμούς. Βλέπουμε ότι η μείωση αυτή οφείλεται σε μεγαλύτερη πτώση του engagement των χρηστών του PlayStation 4 (PS4) από ό,τι αναμενόταν.

Από την άλλη, η αναλογία των PS Plus συνδρομητών προς τους συνολικούς κατόχους PlayStation 5 (PS5) παραμένει σε επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από αυτό του PS4. Καταβάλλουμε ακόμη προσπάθειες για την επιτάχυνση της διείσδυσης του PS5, ώστε να ανακτήσουμε αυτό το χαμένο engagement στο μέλλον.