Η Microsoft μπαίνει μέσα έως και $200 για κάθε Xbox Series X|S που πουλάει

Όπως αποκαλύπτει ο Phil Spencer
31 Οκτωβρίου 2022 17:35
Η Microsoft μπαίνει μέσα έως και $200 για κάθε Xbox Series X|S που πουλάει

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε πως τελικά και το Xbox ενδέχεται να ανεβάσει τις τιμές στο μέλλον, με τον Phil Spencer να αναφέρει πως η εταιρία ίσως να μην μπορεί να αντισταθεί για πολύ ακόμα στις αυξήσεις τιμών σε κονσόλες, παιχνίδια και συνδρομές. Τώρα, μια ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία αποκαλύφθηκε από τον επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως μεταφέρει το CNBC, ο Spencer έκανε γνωστό πως οι Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες πωλούνται με ζημία. Συγκεκριμένα, για κάθε κονσόλα που πουλάει, η Microsoft «μπαίνει μέσα» από $100 έως και $200. Ωστόσο, η εταιρία βγάζει εν τέλει κέρδος, χάρη στις πωλήσεις των παιχνιδιών της και των συνδρομών της, στους νέους παίκτες που απέκτησαν την εκάστοτε κονσόλα.

Ο Spencer εξηγεί ότι αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργεί λόγω των πολλών επιλογών που έχουν οι κάτοχοι του Xbox. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα συνδρομής στο Game Pass, καθώς και η επιλογή να αγοράσει κάποιος απευθείας τα παιχνίδια του. Ο Spencer πιστεύει ότι αυτή η διαφοροποίηση είναι που έκανε το Xbox "ανθεκτικό" τόσο καιρό στις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες.

Φυσικά, η πώληση κονσολών με ζημιά δεν είναι κάποια νέα ιδέα για τη βιομηχανία. Πρόκειται για μια πρακτική που υιοθετεί και η Sony με τα PlayStation, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης της Apple με την Epic, το Xbox κατέθεσε ότι δεν έχει πουλήσει ποτέ στην ιστορία του ούτε ένα Xbox μοντέλο με κέρδος, συμπεριλαμβανομένων των Xbox One, Xbox 360 και της αρχικής κονσόλας.