Μετά τα Silent Hill η Konami μάλλον ετοιμάζει και επιστροφή των Metal Gear Solid

Η κρυμμένη λεπτομέρεια που ανακάλυψε η κοινότητα
30 Οκτωβρίου 2022 21:15
Μετά τα Silent Hill η Konami μάλλον ετοιμάζει και επιστροφή των Metal Gear Solid

Το Φεβρουάριο του 2021 σας είχαμε μεταφέρει μια φήμη πως η Konami ετοιμάζεται να κάνει μια μεγάλη επιστροφή στο gaming, με πολλαπλά Silent Hill παιχνίδια, νέα Metal Gear και Castlevania. Τώρα, με το ένα σκέλος της φήμης να έχει επιβεβαιωθεί με την επίσημη αποκάλυψη του remake του Silent Hill 2 από την Bloober Team, η αναβίωση των Metal Gear και Castlevania μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

Συγκεκριμένα, οι φήμες πως η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο remake για το Metal Gear Solid 3: Snake Eater σε συνεργασία με το κινεζικό στούντιο Virtuos μόλις απέκτησαν άλλο νόημα. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα ανάρτησε ένα βίντεο πριν μερικές ημέρες για να προσελκύσει πιθανούς ενδιαφερόμενους για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας της. Η κοινότητα χρειάστηκε μερικά εικοσιτετράωρα, αλλά εν τέλει ανακάλυψε στο βίντεο αυτό μια λεπτομέρεια που ενισχύει τις φήμες.

Ποια είναι αυτή; Στο γραφείο ενός καλλιτέχνη της Virtuos, δίπλα από τον υπολογιστή του, υπήρχε το βιβλίο “The Art of Metal Gear Solid”. Αν και το εικαστικό στις οθόνες μοιάζει να είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, η ύπαρξη του art book στο χώρο του στούντιο φαίνεται να συμβαδίζει με τις φήμες, αφού αν όντως η Virtuos εργάζεται σε remake, σίγουρα οι developers της θα κοιτάνε το πρωτογενές υλικό ως σημείο αναφοράς.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό στιγμιότυπο του βίντεο παρακάτω.

Για την ιστορία, η Virtuos και είναι μια τεράστια ομάδα ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας κυρίως υποστηρικτικούς ρόλους. Μεταξύ άλλων, το στούντιο έχει βοηθήσει σε τεράστιες παραγωγές, όπως τα Battlefield 1, Uncharted 4 και Horizon Zero Dawn, ενώ ευθύνεται και για τα Switch ports των Dark Souls Remastered, The Outer Worlds και The BioShock Collection.

Η πρώτη φορά που σας είχαμε ενημερώσει για το remake του Metal Gear Solid 3: Snake Eater ήταν τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε ανακαλυφθεί στο LinkedIn πως η ομάδα εργάζεται σε ένα remake, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Μάλιστα, το project περιγραφόταν ως ένα Action Adventure, AAA προδιαγραφών, που θα κυκλοφορήσει για πολλαπλές πλατφόρμες.