Το Xbox Game Pass δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο συνδρομητών της Microsoft

Επίσημο έγγραφο αποκαλύπτει
28 Οκτωβρίου 2022 21:58
Το Xbox Game Pass δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο συνδρομητών της Microsoft

Για δεύτερη φορά, το Xbox Game Pass δεν κατάφερε να πιάσει τους εσωτερικούς στόχους ανάπτυξης που είχε θέσει η Microsoft, όπως αποκαλύπτει ένα επίσημο έγγραφο της εταιρίας που ανακαλύφθηκε από το Axios. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η πληροφορία ήρθε στην επιφάνεια μέσα από μια ένα νέο ‘financial filing’ της εταιρίας που σχετίζεται με τους ετήσιους στόχους που διαμορφώνουν την αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου, Satya Nadella, καθώς και άλλων βασικών στελεχών της Microsoft.

Αναλυτικότερα, o Satya Nadella θα λάμβανε ένα επιπλέον μπόνους, αν οι συνδρομητές του Xbox Game Pass αυξανόντουσαν κατά 72.88%  μέσα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2022. Εν τέλει, η υπηρεσία κατάφερε μεν να αυξήσει τη βάση των συνδρομητών της, αλλά όχι με το ρυθμό που περίμενε η Microsoft, αφού αντί για 72.88% η αύξηση ήταν μόλις 28.07%.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ρυθμός ανάπτυξης του Game Pass δεν καταφέρνει να φτάσει τους εσωτερικούς στόχους. Συγκεκριμένα, το οικονομικό έτος 2021 ο στόχος ήταν αύξηση 47,79%, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν 37,48%. Την προηγούμενη χρονιά από αυτή, ο στόχος είχε επιτευχθεί, με 85.75% αύξηση, όταν η Microsoft στόχευε 71%.

Για την ιστορία, ο Phil Spencer πρόσφατα μίλησε για τη συνδρομητική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας πως είναι κερδοφόρα, αλλά και πως έχει αρχίσει να φτάνει το «ταβάνι» όσον αφορά τους ενδιαφερομένους στις κονσόλες. Αναλυτικότερα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

Έχω δει την ανάπτυξη να επιβραδύνεται, κυρίως επειδή κάποια στιγμή φτάνεις όλους όσους θέλουν να εγγραφούν στις κονσόλες.

Στην ίδια συνέντευξη ο Spencer είχε μιλήσει και για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών στο Xbox οικοσύστημα. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.