Το The Callisto Protocol ακυρώθηκε στην Ιαπωνία και υπάρχει λόγος  

Ανακοινώθηκε επίσημα από τους developers

Το The Callisto Protocol ακυρώθηκε στην Ιαπωνία και υπάρχει λόγος

Φαίνεται πως ένας τίτλος που περιμένουν πολλοί gamers, θα είναι τόσο σκληρός που απαγορεύτηκε τελείως στην Ιαπωνία. Ο λόγος γίνεται για το The Callisto Protocol, ένα survival horror παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο από την ομάδα ανάπτυξης Striking Distance Studios.

Όπως αποκάλυψαν οι developers, το παιχνίδι δεν μπόρεσε να «περάσει» τον έλεγχο για την ηλικιακή ταξινόμηση στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε από το CERO (Computer Entertainment Rating Organisation - Οργανισμός αξιολόγησης ψυχαγωγίας), διότι έχει πολύ σκληρές εικόνες.

Οι developers δήλωσαν τα εξής:

Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την ιαπωνική έκδοση του The Callisto Protocol. Το παιχνίδι δεν μπορεί να περάσει την αξιολόγηση CERO στην τρέχουσα κατάστασή του και ό,τι αλλαγή κάνουμε στο περιεχόμενό του, δε θα προσφέρει την εμπειρία που περιμένουν οι παίκτες. Ζητάμε την κατανόηση των παικτών στην Ιαπωνία. Όλα τα χρήματα από τα pre-orders θα επιστρέψουν κανονικά στους gamers.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι σπάνια ένας τίτλος θα απαγορευτεί εντελώς στην Ιαπωνία και πολλοί developers επεξεργάζονται κάποια σημεία στα παιχνίδια τους, αν έχουν υπερβολική βία, έτσι ώστε να γίνουν διαθέσιμα έστω κι έτσι. Για παράδειγμα, επεξεργασία έχουν δει τα Gears of War, Call of Duty και Grand Theft Auto.

The Callisto Protocol: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον πολυπόθητο τίτλο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Σύμφωνα με την περιγραφή του, το The Callisto Protocol είναι ένα story-driven survival horror τίτλος, ο οποίος εκτυλίσσεται σε μια φυλακή-αποικία, στην Καλλιστώ, τον δορυφόρο του πλανήτη Δία, στο έτος 2320. Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής του τίτλου, ο Jacob, έχει ικανότητες «GRP» που του επιτρέπουν να σπρώχνει και να τραβάει πράγματα.

Το Black Iron Prison είναι μία φουτουριστική κοινωνία φυλακών που λειτουργεί από την United Jupiter Company και κρύβει μέσα του διάφορα…πλάσματα. Εκτός από τον κεντρικό πρωταγωνιστή, τον Jacob Lee, σε αυτό το παιχνίδι θα γνωρίσετε και άλλα πρόσωπα που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη.

Ένα από αυτά, είναι μία κεντρική χαρακτήρας που υποδύεται η Karen Fukuhara, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το Suicide Squad του 2016 και το The Boys της Amazon.

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Να σας υπενθυμίσουμε πως το The Callisto Protocol αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.

Ροη ειδησεων