Το δισκάκι του Call of Duty: Modern Warfare II είναι άδειο και χρειάζεται να κατέβει όλο

Ετοιμαστείτε για κατέβασμα αρκετών GB
27 Οκτωβρίου 2022 15:59
Το δισκάκι του Call of Duty: Modern Warfare II είναι άδειο και χρειάζεται να κατέβει όλο

Το Call of Duty Modern Warfare II είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει αύριο, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου του 2022, για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC. Ωστόσο, οι παίκτες που ανυπομονούσαν να παραλάβουν το retail αντίτυπό τους και να ριχτούν αμέσως στις ψηφιακές αρένες, θα χρειαστεί να οπλιστούν με υπομονή.

Συγκεκριμένα, όπως μόλις έγινε γνωστό, τα φυσικά αντίτυπα του shooter της Activision δεν περιλαμβάνουν τα αρχεία του παιχνιδιού. Αντιθέτως, μέσα στον Blu-ray δίσκο υπάρχει μόνο μια άδεια των 70 MB, παραπέμποντας μετά τον χρήστη να κατεβάσει το παιχνίδι ψηφιακά από το διαδίκτυο. Συνολικά, οι παίκτες θα κληθούν να κατεβάσουν περίπου 150GB.

Η κίνηση αυτή της Activision δέχθηκε αυστηρή κριτική στα social media, αφού θα κάνει δυσκολότερη τη ζωή των gamers με αργή ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο ή με συμβόλαιο που έχει περιορισμό στα διαθέσιμα GB (data cap). Παράλληλα, υπήρξαν και παράπονα για το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι μια τέτοια απόφαση, αφού πρακτικά η εταιρία κατασκεύασε χιλιάδες retail αντίτυπα με ελάχιστη πρακτική αξία που θα αναγκάσουν πολλούς χρήστες να περιμένουν περισσότερη ώρα με το σύστημά τους ανοιχτό για να κατέβει το παιχνίδι.

Τέλος, η πρακτική αυτή σημαίνει πως αν κάποια στιγμή οι online υπηρεσίες των κονσολών σταματήσουν να λειτουργούν, το παιχνίδι θα σταματήσει να είναι προσβάσιμο, αφού τα retail αντίτυπά του δεν περιλαμβάνουν αρχεία, καθιστώντας το Call of Duty Modern Warfare II κατά κάποιον τρόπο digital only κυκλοφορία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το σχετικό tweet του γνωστού λογαριασμού ‘Does it play?’ που καταπιάνεται με τέτοια θέματα ιστορικής διατήρησης των παιχνιδιών.