Ο Hideo Kojima ισχυρίζεται πως το νέο του παιχνίδι μπορεί να αλλάξει το gaming και το σινεμά

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον Ιάπωνα δημιουργό
26 Οκτωβρίου 2022 19:58
Ο Hideo Kojima ισχυρίζεται πως το νέο του παιχνίδι μπορεί να αλλάξει το gaming και το σινεμά

Όπως φαίνεται, ο Hideo Kojima είναι τρομερά ενθουσιασμένος για το επόμενο παιχνίδι του, κάνοντας μερικές πραγματικά βαρύγδουπες δηλώσεις.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο ιδρυτής και επικεφαλής της Kojima Productions μίλησε σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης για την The Guardian. Εκεί, ο Ιάπωνας δημιουργός αναφέρθηκε σε ένα από τα projects που ετοιμάζει, επισημαίνοντας ότι μοιάζει σχεδόν σαν νέο μέσο, έχοντας τα φόντα να φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στο gaming, αλλά και στο σινεμά!

Αναλυτικότερα, περιγράφοντας το ένα από τα παιχνίδια του, ο Kojima δήλωσε:

Είναι σχεδόν σαν ένα νέο μέσο. Αν πετύχει, θα αλλάξει τα πράγματα - όχι μόνο στη βιομηχανία των παιχνιδιών, αλλά και στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Στη συνέχεια, ο πασίγνωστος σχεδιαστής πρόσθεσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση για το νέο του αυτό project είναι οι υποδομές. Αναλυτικότερα, επισήμανε:

Μπορεί να κάνεις επιτυχημένα πειράματα, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός πειράματος και του σημείου όπου το πείραμα γίνεται μέρος της καθημερινής χρήσης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι επισήμως γνωρίζουμε πως ο Kojima αναπτύσσει ένα παιχνίδι σε συνεργασία με το Xbox, το οποίο θα εκμεταλλεύεται τη δύναμη του cloud, ενώ φημολογείται ότι εργάζεται και στο Death Stranding 2 σε συνεργασία με το PlayStation.

Πιθανότατα, το παιχνίδι για το οποίο μιλάει o Kojima στη νέα αυτή συνέντευξη είναι το project του Xbox, το οποίο περιγράφεται ως κάτι πιο πειραματικό. Φυσικά, για την ώρα δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι, οπότε θα χρειαστεί περισσότερη υπομονή.