Resident Evil 4 Remake: Η Capcom δεν κάνει το ίδιο λάθος με το Resident Evil 3

Νέες δηλώσεις
22 Οκτωβρίου 2022 15:54
Resident Evil 4 Remake: Η Capcom δεν κάνει το ίδιο λάθος με το Resident Evil 3

Το Resident Evil 4 είναι ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια σε διάρκεια στη σειρά, αφού χρειάζεται κάποιος από 15 έως και 18 ώρες περίπου για να το ολοκληρώσει. Φαίνεται πως η Capcom δε θα «μικρύνει» το campaign και δε θα κόψει περιεχόμενο, όπως είδαμε πρόσφατα στο Remake του Resident Evil 3, το οποίο μάλιστα είχε σηκώσει διάφορες αντιδράσεις.

Το Resident Evil 3 Remake είχε δεχθεί διάφορες αντιδράσεις από κοινό και κριτικούς, αφού η Capcom είχε κόψει σε αυτή την έκδοση πολλές (και σημαντικές) περιοχές από το πρωτότυπο παιχνίδι. Μάλιστα, η διάρκειά του άγγιζε τις 6-7 ώρες.

Η Capcom γνωρίζει καλά όλα αυτά που έγιναν με το RE3:Remake και σκοπεύει να παραδώσει ένα μεγάλο πακέτο με το RE4 Remake. Μιλώντας στο PC Gamer, ο παραγωγός, Hiroyuki Kobayashi, τόνισε ότι το στούντιο έδωσε μεγάλη προσοχή σε όλα αυτά που είχαν συμβεί και σκοπεύει να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Όταν ξεκινήσαμε την παραγωγή του Resident Evil 4 Remake εξετάσαμε τί πίστευε ο κόσμος ότι πήγε καλά στα Remakes των Resident Evil 2 και Resident Evil 3, αλλά και τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα. Ένα παράδειγμα από αυτά, είναι ότι το Remake του RE4 είναι σχεδόν το ίδιο (σε διάρκεια) σε σχέση με το αρχικό παιχνίδι.

Φαίνεται πως οι φανατικοί της σειράς δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη διάρκεια του remake, διότι η Capcom «ζύγισε» πολύ καλά τα πράγματα, ύστερα από όλα αυτά που είχαν γίνει με το Remake του NEMESIS.

Η θρυλική περιπέτεια του Leon S. Kennedy έρχεται τον Μάρτιο άκρως αναβαθμισμένη, αφού πρόκειται για ένα συνολικό re-imagine. Στα πρώτα gameplay πλάνα, η εταιρία παρουσίασε κάποιες από τις νέες δυνατότητες που θα έχει ο πρωταγωνιστής, μιας και ο Leon θα μπορεί πλέον να πέφτει σκυφτός και να κρύβεται από τους μολυσμένους.

Η Capcom δήλωσε πριν από μερικές ημέρες, ότι σέβεται απόλυτα το αρχικό παιχνίδι και φτιάχνει με ευλάβεια το remake για τους fans και τους νέους παίκτες.

Οι developers θέλουν να διατηρήσουν την ταυτότητα του κλασσικού RE4, αλλά να το φέρουν στο σήμερα πιο εκσυγχρονισμένο. Θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα διατηρεί το “αίσθημα του φόβου και της μοναξιάς”, όπως στο πρώτο παιχνίδι και να συνεχίσει να περιλαμβάνει συναρπαστικές μάχες.

Το Resident Evil 4 θα κυκλοφορήσει τελικά και στο PlayStation 4, εκτός από τα PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC στις 24 Μαρτίου 2023.