Η σελίδα Miniclip που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί δεν υπάρχει πλέον!

Τίτλοι τέλους για την δημοφιλής σελίδα
21 Οκτωβρίου 2022 23:18
Η σελίδα Miniclip που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί δεν υπάρχει πλέον!

Σε μια είδηση που έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο γρήγορα περνάνε τελικά τα χρόνια, το Miniclip αποτελεί πλέον παρελθόν. Ναι, ο λόγος γίνεται για την πασίγνωστη ιστοσελίδα που λιώναμε όλοι όταν ήμασταν μικροί, μιας και είχε αμέτρητα παιχνίδια που μπορούσες να παίξεις με ένα κλικ απευθείας από τον web browser σου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία που ευθυνόταν για την ιστοσελίδα εξακολουθεί μεν να υπάρχει, αλλά αν κάποιος την επισκεφτεί, αυτό που αντικρίζει δεν έχει καμία σχέση. Όπως παρατήρησαν και άρχισαν να συζητούν οι χρήστες των social media, πλέον το Miniclip μοιάζει με ιστοσελίδα για τζόγο και περιλαμβάνει μόνο δύο παιχνίδια, τα 8 Ball Pool και Agar.io.

Προφανώς, η εποχή που οι έφηβοι περνούσαν το χρόνο τους σε browser gamers ανήκει στο παρελθόν. Πλέον τα social media έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα, ενώ τα ψηφιακά καταστήματα των smartphones από τα οποία μπαίνει σχεδόν όλος ο κόσμος στο διαδίκτυο, έχουν από μόνα τους αμέτρητα παιχνίδια. Φυσικά, ο σταδιακός θάνατος του Miniclip δε θα ήταν σωστό να χαρακτηριστεί μόνο ως ‘σημείο των καιρών’. Συγκεκριμένα, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει και η κατάργηση του Adobe Flash προς το τέλος του 2020. Τα περισσότερα παιχνίδια της ιστοσελίδας, όπως και αμέτρητες άλλες παλιότερες εμπειρίες στο διαδίκτυο, είχαν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Με την κατάργησή της, όλα εκείνα τα παιχνίδια που δεν είχαν μετατραπεί για να δουλεύουν σε HTML 5, σταμάτησαν συγχρόνως να λειτουργούν. Κάπως έτσι, το Miniclip έχασε μαζικά ένα τεράστιο μέρος της βιβλιοθήκης του, κάτι που σίγουρα οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Κάπως έτσι, η σελίδα που ήταν ο εφιάλτης των καθηγητών πληροφορικής στα σχολεία όλου του κόσμου, αποτελεί πλέον μόνο ανάμνηση. Και αν θέλετε μια γερή δόση νοσταλγίας, ορίστε και ένα screenshot:

Tags: