Silent Hill: Ascension – Τί είναι τελικά αυτό το παράξενο παιχνίδι της Konami;

Ένα "Cloud Streaming Mini-Series"
21 Οκτωβρίου 2022 15:29
Silent Hill: Ascension – Τί είναι τελικά αυτό το παράξενο παιχνίδι της Konami;

Το Silent Hill: Ascension αποκαλύφθηκε πριν από μερικά εικοσιτετράωρα από την Konami, η οποία υπόσχεται μία εμπειρία που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί στη σειρά. Πολλοί fans αναρωτιούνται ακόμα τί είναι τελικά αυτό το παιχνίδι και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες που ίσως ξεκαθαρίσουν λίγο το τοπίο.

Ο γνωστός AestheticGamer της Yai Gameworks ή αλλιώς Dusk Golem, που ειδικεύεται σε indie παιχνίδια τρόμου, μίλησε με τον προγραμματιστή, Jacob Navok (developer του Silent Hill: Ascension) και έδωσε μία καλύτερη απάντηση σχετικά με τη θεματολογία του τίτλου.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε ο Navok στον Dusk Golem, το Silent Hill: Ascension είναι:

Ένα αφηγηματικό cloud streaming «πείραμα» που θα προβληθεί ΜΙΑ ΦΟΡΑ (δεν έγινε γνωστό τι εννοεί με το «προβληθεί») ως μία σειρά και έχει επιλογές που γίνονται από την κοινότητα και που θα επηρεάζουν τις σχέσεις των χαρακτήρων και τη μοίρα τους. Δηλαδή αν ζήσουν ή αν πεθάνουν.

Ο Navok σημείωσε επίσης ότι το παιχνίδι θα γίνει και με τη βοήθεια κάποιων προγραμματιστών της Telltale Games, που γνωρίζουν πολλά πράγματα σχετικά με τη συγγραφή μιας διαδραστικής ιστορίας.

Στο teaser που είχε δημοσιεύσει η Konami έλεγε ότι το Ascension είναι μία "διαδραστική streaming σειρά όπου ολόκληρη η κοινότητα του Silent Hill σχηματίζει την canon ιστορία του Silent Hill". Και ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.

Για την ιστορία, ο Jacob Navok δουλεύει στην Genvid, η οποία είναι μία από τις ομάδες ανάπτυξης του Ascension και που θα συνεργαστεί και με τις Bad Robot Games, Behaviour Interactive (του Dead by Daylight) και DJ2 Entertainment.

Το Silent Hill: Ascension θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2023.