Η άγνωστη ιστορία για το πώς το Fallout 3 μαθεύτηκε χάρη σε ένα…χαρτάκι!

Που βρέθηκε στο γραφείο του Todd Howard
20 Οκτωβρίου 2022 15:00
Η άγνωστη ιστορία για το πώς το Fallout 3 μαθεύτηκε χάρη σε ένα…χαρτάκι!

Πρόσφατα το λατρεμένο franchise Fallout γιόρτασε τη μεγάλη επέτειο 25 χρόνων του. Συγκεκριμένα, το πρώτο κεφάλαιο της RPG σειράς είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 1997 από την Interplay Productions, με το Fallout 2 να καταφτάνει το 1998, δηλαδή τη χρονιά που η αρχική του ομάδα ανάπτυξης χρεοκόπησε και αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της.

Μια δεκαετία αργότερα και το Fallout 3 έφτασε τελικά το 2008 από την Bethesda Game Studios, η οποία ανέλαβε τη σειρά μετά τα The Elder Scrolls III: Morrowind και The Elder Scrolls IV: Oblivion. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Todd Howard αγόρασε τα δικαιώματα του IP και το μετέτρεψε σε ένα real-time, open world shooter, τόσο first-person όσο και third-person προοπτικής. Βέβαια, αυτές οι πληροφορίες ήταν ήδη γνωστές. Αυτό που δε γνωρίζαμε μέχρι τώρα, ωστόσο, είναι το πώς έμαθε ο Howard για το Fallout 3.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, με αφορμή την επέτειο, ο director του παιχνιδιού μοιράστηκε μερικές αναμνήσεις, σε ένα βίντεο μαζί με τον Pete Hines και τον Tim Cain. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Howard αποκάλυψε ότι έμαθε για πρώτη φορά ότι μπορεί να φτιάξει το Fallout 3, χάρη σε ένα απλό post-it χαρτάκι που βρήκε πάνω στο γραφείο του!

Ναι, τα τεράστια νέα που καθόρισαν την πορεία μιας εκ των δημοφιλέστερων σειρών του gaming, έφτασαν στον director της μέσα από ένα απλό χαρτάκι… σα να διάβαζε λίστα με ψώνια για σούπερ μάρκετ.

Περιγράφοντας το σκηνικό, ο Howard ανέφερε:

Το θυμάμαι αυτό. Επιστρέφοντας στο γραφείο μου, ο Todd Vaughn, ο αντιπρόεδρος ανάπτυξης της Bethesda, είχε αφήσει ένα κίτρινο αυτοκόλλητο σημείωμα στο πληκτρολόγιό μου που έγραφε 'Το Fallout είναι δικό σας'. Αυτό ήταν το μόνο που έγραφε. Δε θα το ξεχάσω ποτέ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθετη με τον Vaughn και το ταπεινό του σημείωμα, η αντίδραση του Howard δεν ήταν τόσο νωχελική, με την ίδιο να συνεχίζει:

Νομίζω ότι ούρλιαξα και έτρεχα μέσα στο στούντιο, μιας και όλοι στην ομάδα είχαν ακούσει ότι αυτό μπορεί να ήταν μια πιθανότητα.

Για περισσότερες ενδιαφέρουσες παρασκηνιακές πληροφορίες σχετικά με τη σειρά Fallout, μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο της Bethesda μέσα από τον player που ακολουθεί.