Worlds 2022: Βουτιά στην τηλεθέαση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του League of Legends

Σε σχέση με το αντίστοιχο event πέρυσι που έσπασε τα ρεκόρ
20 Οκτωβρίου 2022 01:16
Worlds 2022: Βουτιά στην τηλεθέαση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του League of Legends

Η φάση των playoffs του League of Legends World Championship 2022 είναι μια ανάσα μακριά, αλλά χάρη στο Esports Charts, μάθαμε την τηλεθέαση της φάσης των groups και δεν είναι η αναμενόμενη. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά του η group φάση του LoL Worlds 2022 σημείωσε βουτιά στην τηλεθέαση σε σχέση με το αντίστοιχο event του 2021, που είχε διεξαχθεί στην Ισλανδία. 

Η μεγαλύτερη τηλεθέαση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της D2 της group stage μεταξύ T1 και Fnatic με 1.39 εκατομμύρια ταυτόχρονους θεατές.

Πρόκειται για μια κατακόρυφη πτώση της τάξης του 38% σε σχέση με την αντίστοιχη αναμέτρηση στη φάση των group του Worlds 2021 μεταξύ T1 και DetonatioN Focus Me που είχε σημείωσε 2.23 εκατομμύρια θεατές και ήταν το 4ο ματς με την μεγαλύτερη τηλεθέαση ολόκληρου του τουρνουά. 

Παρόμοια πτώση έγινε και στην τηλεθέαση του event κατά μέσο όρο με 826.034 θεατές, σημειώνοντας πτώση 37% και συνολικά 46.5 εκατομμύρια ώρες θέασης, δηλαδή με πτώση 41%, σε σχέση με πέρυσι. 

Σύμφωνα με το Esports Charts αυτή η μεγάλη πτώση στην τηλεθέαση οφείλεται στο ότι οι ώρες προβολής δεν βολεύουν το ασιατικό κοινό που αποτελεί φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό. Την ίδια ώρα στην κούρσα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος βρίσκονται 7 ασιατικές ομάδες από τις συνολικά οκτώ.