Το Netflix θέλει να κάνει το δικό του Google Stadia

Ο επικεφαλής του Netflix Games αναφέρει ότι το Stadia ήταν επιτυχία από τεχνικής άποψης
19 Οκτωβρίου 2022 23:14
Το Netflix θέλει να κάνει το δικό του Google Stadia

Το Netflix θέλει να μοιάσει κάπως το Google Stadia και να εδραιώσει τη δική του cloud gaming υπηρεσία, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του VGC. 

Στα πλάνα του Netflix για την επέκτασή του στον χώρο της gaming βιομηχανίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του gaming τμήματός, Mike Verdu, σε ένα ειδικό πάνελ στο Disrupt event του TechCrunch. 

Ανάμεσα στα πλάνα του Netflix Games, λοιπόν, είναι η επέκτασή του στο cloud gaming και πως η εταιρία σκέφτεται σοβαρά να επεκτείνει το κοινό που απευθύνεται, μέσα από τηλεοράσεις και PCs. 

O Verdu ανέφερε ότι η προσέγγισή τους ως προς την ίδρυση της cloud gaming υπηρεσίας του Netflix θα γίνει "βήμα-βήμα", όπως έκαναν όλον αυτόν το καιρό με τον κατάλογο των mobile παιχνιδιών εντός της εφαρμογής. 

Βέβαια, το Netflix Games θέλει να αποφύγει τα λάθη που οδήγησαν στην αποτυχία του Stadia.

Όπως αναφέρει ο Verdu το πρόβλημα με το Stadia ήταν στο επιχειρηματικό του μοντέλο, παρά στα τεχνικά προβλήματα: 

Το Stadia ήταν επιτυχία από τεχνικής άποψης. Ήταν διασκεδαστικό να παίζεις στο Stadia. Είχε κάποια προβλήματα με το επιχειρηματικό του μοντέλο. Όταν όμως κοιτάω την τεχνολογία του λέω ότι δούλεψε. 

Για εμάς το να φέρνουμε παιχνίδια στις τηλεοράσεις και τα PC είναι κάτι που προσφέρει παραπάνω όφελος. Δεν ζητάμε από κάποιον να γίνει συνδρομητής για να αντικαταστήσει την κονσόλα του, οπότε είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Ελπίζουμε ότι με τον καιρό απλώς θα γίνει κάτι το φυσιολογικό το να παίζεις παιχνίδια οπουδήποτε είσαι και από οποιαδήποτε συσκευή.