Γίνεται η μητρική εταιρία της Rockstar Games να εξαγοραστεί;

Η Take-Two σχολιάζει το ενδεχόμενο
15 Οκτωβρίου 2022 21:39
Γίνεται η μητρική εταιρία της Rockstar Games να εξαγοραστεί;

Μετά από τις ατέλειωτες εξαγορές που έχουμε δει στη gaming βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, όπως την πρόσφατη πολυσυζητημένη συγχώνευση της Activision Blizzard με το Xbox, όλα τα σενάρια μοιάζουν πιθανά. Κάπως έτσι, ο CEO της Take-Two κλήθηκε στο πλαίσιο μιας πρόσφατης συνέντευξης να σχολιάσει το ενδεχόμενο.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, η Take-Two είναι η μητρική εταιρία της Rockstar Games των Grand Theft Auto και Red Dead Redemption, της 2K Games των BioShock, Borderlands και NBA 2K και της Zynga που ευθύνεται για αμέτρητα γνωστά mobile παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο CEO Strauss Zelnick χρειάστηκε να σχολιάσει τις πιθανότητες να εξαγοραστεί η κολοσσιαία publishing εταιρία, σε μια συνέντευξη για το TheWrap.

Δεν ανησυχώ για το αν θα εξαγοραστούμε. Είμαστε μια δημόσια εταιρεία και όλες οι δημόσιες εταιρείες είναι δυνητικά διαθέσιμες. Αν κάποιος εμφανιστεί με μια ουσιαστική προσφορά μετρητών και με ένα ουσιαστικό premium, κάθε δημόσια εταιρεία πρέπει να το εξετάσει.

Μας αρέσει όμως να είμαστε ανεξάρτητοι. Έχουμε δημιουργήσει τεράστια αξία ως ανεξάρτητη εταιρεία. Ανάλογα με το τι θα συμβεί, είμαστε είτε ο #2 είτε ο #3 developer και publisher παγκοσμίως.

Αυτή είναι μια πολύ καλή θέση για να είναι κάποιος.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος του TheWrap επισήμανε, όμως, ότι η θέση της Take-Two ίσως την κάνει και στόχο, μιας και ενδέχεται να συμπληρώνει κάποιο κενό μιας μεγαλύτερης εταιρίας. Ο Zelnick, λοιπόν, απάντησε, λέγοντας ότι είναι λογικό για την Take-Two να παραμείνει ως έχει, επειδή μια μεγάλη εταιρεία, για παράδειγμα όπως η Tencent, θα μπορούσε να διαταράξει την κρίσιμη δημιουργική διαδικασία της.

Νομίζω ότι ένας ακόμη καλός λόγος για να μείνουμε ανεξάρτητοι είναι ότι οι δημιουργικές εταιρείες που είναι ανεξάρτητες τείνουν να τα καταφέρνουν καλύτερα σε σχέση με το αν ήταν τμήματα μεγάλων, μαζικών εταιρειών. Το έχουμε δει αυτό ξανά και ξανά.

Υπήρξε μια περίοδος, πριν από πολλά χρόνια, πριν από δεκαετίες, όταν οι όμιλοι είχαν ένα μεγάλο premium, επειδή υπήρχε η αντίληψη ότι θα έκαναν εξαιρετική δουλειά με τη διαχείριση όλων αυτών των διαφορετικών τμημάτων τους και ότι έτσι θα δημιουργούσαν μεγάλη αξία.

Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια, γενικά μιλώντας, οι μεγάλοι όμιλοι έχουν μειωμένη αξία σε σχέση με το άθροισμα των τμημάτων τους.

Έτσι, πιστεύουμε ότι είναι λογικό για εμάς να είμαστε ανεξάρτητοι. Ωστόσο, δεν είμαστε πλήρως υπεύθυνοι για αυτό το μέρος των επενδύσεών μας. Αυτό για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι είναι το να δημιουργούμε επιτυχίες, να διοικήσουμε μια σπουδαία επιχείρηση και να έχουμε μια σπουδαία κουλτούρα. Στόχος μας είναι να τα κάνουμε όλα αυτά καλά.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η μητρική εταιρία της Rockstar σκοπεύει να παραμείνει ανεξάρτητη, ωστόσο ο επικεφαλής της δεν απέρριψε εντελώς το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι αν έρθει κάποια καλή πρόταση, θα αξιολογηθεί.