Overwatch 2: Σαρώνει παρά τα θέματα, με τεράστιο ρεκόρ παικτών

Τρομερή επιτυχία για τον free to play τίτλο
15 Οκτωβρίου 2022 20:11
Overwatch 2: Σαρώνει παρά τα θέματα, με τεράστιο ρεκόρ παικτών

Το Overwatch 2 κυκλοφορεί δωρεάν από τις 4 Οκτωβρίου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το PS4, το PS5, το Nintendo Switch, το Xbox One και τα Xbox Series X|S, ως early access τίτλος. Όπως φαίνεται, η επιλογή της Blizzard να διαθέσει δωρεάν το παιχνίδι βοήθησε περισσότερους παίκτες από ποτέ να το δοκιμάσουν, αφού τώρα η ομάδα αποκάλυψε μερικά εντυπωσιακά στατιστικά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες από τη διάθεσή του, πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες έπαιξαν το Ovewatch 2. Το άλμα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι γιγαντιαίο, αφού το αρχικό Overwatch χρειάστηκε τρεις μήνες για να φτάσει όχι τους 25, αλλά τους 15 εκατομμύρια παίκτες. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Blizzard, ο μέγιστος αριθμός ημερήσιων παικτών του Ovewatch 2 είναι σχεδόν τριπλάσιος από το αντίστοιχο μέγιστο που είχε καταφέρει ποτέ το πρώτο Overwatch όσα χρόνια βρίσκεται στην αγορά.

Με αφορμή την ανακοίνωση των εντυπωσιακών στατιστικών, ο πρόεδρος της Blizzard, Mike Ybarra, δήλωσε:

Η κυκλοφορία του Overwatch 2 ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για την Blizzard. Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε νέους παίκτες απ’ όλο τον κόσμο στο ζωντανό σύμπαν του Overwatch, ενώ συγχρόνως καλωσορίζουμε ξανά την υπάρχουσα κοινότητα της Blizzard.

Αυτή είναι μόνο η αρχή! Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες για να εξερευνήσουμε στον κόσμο του Overwatch και ανυπομονούμε οι παίκτες να βιώσουν όλα όσα η ομάδα ετοιμάζει για το παιχνίδι.

Για την ιστορία, το Overwatch 2 κατάφερε το μεγάλο αυτό ρεκόρ παρά τα τεράστια προβλήματα του launch του. Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή της διάθεσής του τίτλου, οι servers δεν άντεξαν το φόρτο, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες το παιχνίδι να μην είναι προσβάσιμο, τεράστιες ουρές αναμονής, αποσυνδέσεις και άλλα θέματα.

Υπήρξαν επίσης παράπονα για τον μηχανισμό επαλήθευσης με SMS, για ένα οδυνηρό bug που έκανε το παιχνίδι να αγοράζει από μόνο του επί πληρωμή skins, ενώ η Blizzard προέβη μέχρι και στην εξ ολοκλήρου αφαίρεση χαρακτήρων, μέχρι να μπορέσει να λύσει τα θέματα που υπάρχουν με τα abilities τους.

Θέλοντας να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία και όλα αυτά τα θέματα, η ομάδα ανακοίνωσε πως όλοι οι παίκτες θα λάβουν διάφορα ψηφιακά καλούδια. Περισσότερα σχετικά με αυτά μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.