Overwatch 2: Τεράστια κατακραυγή και review bombing στο Metacritic

Πολλά τα προβλήματα για τον τίτλο της Blizzard
12 Οκτωβρίου 2022 01:06
Overwatch 2: Τεράστια κατακραυγή και review bombing στο Metacritic

Όπως φαίνεται, η Blizzard συνεχίζει από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα, αφού για άλλη μια φορά μια νέα κυκλοφορία της καταφέρνει αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας χρηστών στο Metacritic.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Overwatch 2 κυκλοφορεί δωρεάν από τις 4 Οκτωβρίου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το PS4, το PS5, το Nintendo Switch, το Xbox One και τα Xbox Series X|S, ως early access τίτλος. Από την πρώτη στιγμή της διάθεσής του, οι παίκτες ξεκίνησαν τα παράπονα, καθώς οι servers δεν άντεξαν το φόρτο στο launch, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες το παιχνίδι να μην είναι προσβάσιμο. Μάλιστα, ακόμα και όταν οι servers σταθεροποιήθηκαν κάπως, οι τεράστιες ουρές αναμονής κατάφεραν να εκνευρίσουν και τους πιο υπομονετικούς.

Τα προβλήματα μόλις που ξεκινούσαν όμως, αφού μετά τα αρχικά εμπόδια πολλοί συνειδητοποίησαν ότι η πρόσβαση στο παιχνίδι απαιτεί την χρήση ενός μηχανισμού επαλήθευσης με SMS, ο οποίος δεν είναι συμβατός με προπληρωμένους αριθμούς. Και αυτό αποτέλεσε σημείο έντονης κριτικής, αφού πάρα πολλοί παίκτες δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι, παρόλο που μέχρι πριν μερικά εικοσιτετράωρα πριν απολάμβαναν κανονικά το πρώτο Overwatch. Στη συνέχεια τα θέματα συνεχίστηκαν με ένα οδυνηρό bug που έκανε το παιχνίδι να αγοράζει από μόνο του επί πληρωμή skins!

Τώρα, το κερασάκι στην τούρτα είναι η εξ ολοκλήρου αφαίρεση χαρακτήρων μέχρι να μπορέσει η Blizzard να λύσει τα θέματα που υπάρχουν στο sequel με τα abilities τους. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, οι Torbjorn και Bastion δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι για επιλογή από τους παίκτες.

Όλα αυτά, αναμενόμενα, άφησαν την κοινότητα αρκετά δυσαρεστημένη, με αποτέλεσμα να ξεκινά το review bombing στο Metacritic. Κάπως έτσι, το Overwatch 2, και πιο συγκεκριμένα η PC έκδοσή του, έχει κατακόκκινο User Score 1.5 στην πλατφόρμα, έπειτα από 1708 κριτικές.

Κάνοντας, λοιπόν, τον απολογισμό, μέσα στα τελευταία χρόνια, η Blizzard έχει καταφέρει να μπει με τρεις διαφορετικές κυκλοφορίες της στη λίστα των χειρότερα βαθμολογημένων παιχνιδιών όλων των εποχών από την κοινότητα, αφού πλάι στο Overwatch 2 στέκονται τα Diablo Immortal με 0.4 βαθμολογία και Warcraft III: Reforged με 0.6.