Xbox Game Pass: Μάθαμε για πρώτη φορά πόσα λεφτά βγάζει η Microsoft

Χάρη στην εξαγορά της Activision Blizzard
10 Οκτωβρίου 2022 15:25
Xbox Game Pass: Μάθαμε για πρώτη φορά πόσα λεφτά βγάζει η Microsoft

Από όταν το Xbox Game Pass έκανε το ντεμπούτο του το 2017, έχουν γίνει πολλές συζητήσεις σχετικά με το πόσο βιώσιμο και κερδοφόρο είναι για την Microsoft. Ωστόσο, ποτέ δεν είχαμε χειροπιαστά στοιχεία σχετικά με την οικονομική πορεία της υπηρεσίας, πέρα από τον συνολικό αριθμό των συνδρομητών της, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε πάνω από 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την εταιρία, φέτος τον Ιανουάριο.

Τώρα, χάρη στην εξαγορά της Activision Blizzard αυτό έρχεται να αλλάξει, αφού η βραζιλιάνική ρυθμιστική αρχή Administrative Council for Economic Defense (CADE) που έδωσε το πράσινο φως για την συγχώνευση των δύο εταιριών, αποκάλυψε μερικά από τα δεδομένα που της παραχώρησε η Microsoft για να μπορέσει να πάρει απόφασή της.

Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι μέσα στο οικονομικό έτος 2021, το Xbox Game Pass γέμισε τα ταμεία της Microsoft με 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο όσον αφορά τους συνδρομητές στις Xbox κονσόλες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη δηλαδή οι παίκτες του PC Game Pass. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το Game Pass των κονσολών ευθύνεται για το 18% περίπου των συνολικών εσόδων του gaming τμήματος της Microsoft, τα οποία είχαν αγγίξει τα 16.28 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο οικονομικό έτος 2021.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι εκείνη την περίοδο το Xbox Game Pass μετρούσε κάπου στους 15 με 18 εκατομμύρια συνδρομητές, οπότε πλέον τα έσοδα του αναμένεται να είναι σημαντικά περισσότερα. Μάλιστα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν και πληροφορίες για τη συνδρομητική υπηρεσία της Nintendo, η οποία, την ίδια χρονική περίοδο, έβγαλε περίπου 932 εκατομμύρια, ενώ το EA Play της Electronic Arts, πάντα όσον αφορά τις κονσόλες και το 2021, είχε έσοδα 356 εκατομμύρια.