FIFA 23: Σημαντικές αλλαγές για τα πέναλτι και τις τριπλές

Διαθέσιμη η πρώτη ενημέρωση του τίτλου
06 Οκτωβρίου 2022 12:44
FIFA 23: Σημαντικές αλλαγές για τα πέναλτι και τις τριπλές

Το FIFA 23 μετρά περίπου μια εβδομάδα στην αγορά και τώρα η EA έκανε διαθέσιμη την πρώτη του ενημέρωση που φέρνει μερικές απαραίτητες αλλαγές, σύμφωνα πάντα με τα σχόλια της κοινότητας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα ανάπτυξης άλλαξε ελαφρώς τα πέναλτι, κάνοντας κάπως δυσκολότερο το να σκοράρει κάποιος, ειδικά όταν ο Composure δείκτης του παίκτη του είναι χαμηλός. Συνεχίζοντας, η πρώτη ενημέρωση αλλάζει και τις ντρίπλες, οι οποίες σε πολλούς φάνηκαν εξαιρετικά αργές, εκτός και αν χρησιμοποιούσαν κάποιον από τους κορυφαίους σε στατιστικά ποδοσφαιριστές του τίτλου. Τέλος, η EA έχει κάνει αλλαγές και στους διαιτητές.

Παράλληλα, μια ακόμη μεγαλύτερη ενημέρωση αναμένεται προς τα τέλη του Οκτωβρίου, η οποία θα φέρει περισσότερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές. Η EA προφανώς περιμένει να ολοκληρωθεί το πρώτο Weekend League για να δει πως θα τα πάει ο τίτλος σε ανταγωνιστικό επίπεδο και έπειτα να προσαρμόσει ανάλογα την εμπειρία και με βάση το feedback που θα συλλεχθεί από εκεί.

Όλες οι αλλαγές που κάνει στο gameplay το πρώτο patch του FIFA 23:

  • Μειώθηκε η ακρίβεια των πέναλτι που εκτελούνται όταν το Composure Ring είναι κίτρινο ή κόκκινο.
  • Αυξήθηκε η ταχύτητα του Technical Dribbling animation και για τους παίκτες με χαμηλότερη βαθμολογία ντρίπλας. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει ειδικά τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα στατιστικά που σχετίζονται με τη ντρίμπλα είναι κάτω από τις 90 μονάδες.
  • Προσαρμόστηκαν οι διαιτητές ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να σφυρίζουν φάουλ για συγκρούσεις που σχετίζονται με τα χέρια των παικτών.
  • Προσαρμόστηκαν οι διαιτητές ώστε να είναι πιο πιθανό να δίνουν κίτρινες κάρτες για φάουλ που διαπράττονται από σκληρά Slide Tackles.

Το FIFA 23 είναι διαθέσιμο για τα PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC, Stadia και Nintendo Switch από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 και θα είναι ο τελευταίος τίτλος της EA που θα κυκλοφορεί με την πασίγνωστη ονομασία, καθώς από το 2024 και έπειτα το δικό της "ποδοσφαιράκι" θα ονομάζεται EA Sports FC.

Για περισσότερα σχετικά με το παιχνίδι μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review του Κυριάκου Στεργιάδη για το Unboxholics.com πατώντας εδώ.