Microsoft για Xbox-Activision: Η Sony και η Nintendo είναι μεγαλύτερες από εμάς

Νέες δηλώσεις για την κολοσσιαία εξαγορά
05 Οκτωβρίου 2022 20:01
Microsoft για Xbox-Activision: Η Sony και η Nintendo είναι μεγαλύτερες από εμάς

Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο μέτωπο της εξαγοράς της Activision Blizzard συνεχίζονται, καθώς οι διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο, όπως το FTC στις Ηνωμένες Πολιτείες και η CMA στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πλέον κάτω από το μικροσκόπιό τους το κολοσσιαίο deal.

Με την εξαγορά λοιπόν, να βρίσκεται πλέον σε αυτή τη φάση, η Microsoft μόλις ανάρτησε μια ειδική ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα της, αφιερωμένη αποκλείστηκα και μόνο σε αυτό το θέμα. Η εν λόγω σελίδα περιγράφει το όραμα της Microsoft για το gaming αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Οι παίκτες και οι developers βρίσκονται στο επίκεντρο για το Xbox. Θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια οπουδήποτε, οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή. Και οι developers αξίζουν περισσότερες επιλογές για τη δημιουργία, τη διανομή και το monetization των πρωτοποριακών παιχνιδιών τους. Όταν το κάνουμε αυτό, όλοι κερδίζουμε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μοιραζόμαστε περισσότερα σχετικά με τη βιομηχανία και τον τρόπο με τον οποίο η απόκτηση της Activision-Blizzard εντάσσεται στη στρατηγική μας για το gaming.

Αμέσως μετά η Microsoft εξηγεί πως η εξαγορά της Activision-Blizzard θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους παίκτες και στο Xbox και στο PlayStation, οφέλη για τους δημιουργούς περιεχομένου, αλλά και οφέλη για τη βιομηχανία.

Αυτό που ξεχωρίζει από το γράφημα που μοιράστηκε η Microsoft και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της, η απόκτηση της Activision-Blizzard «θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στο παραδοσιακό gaming, όπου η Sony και η Nintendo θα εξακολουθούν να είναι οι μεγαλύτερες».

Τέλος, η σελίδα της Microsoft κλείνει με μια δήλωση από τον CEO του Microsoft Gaming, Phil Spencer, ο οποίος τόνισε:

Το να δίνεται στους gamers η δυνατότητα επιλογής του τρόπου με τον οποίο παίζουν τα παιχνίδια τους καθιστά το gaming πιο προσιτό και οδηγεί σε μεγαλύτερες, πιο ζωντανές κοινότητες. Η επιλογή είναι εξίσου σημαντική και για τους developers, οι οποίοι επωφελούνται από την ύπαρξη ποικιλίας μοντέλων διανομής και επιχειρηματικών μοντέλων για τα παιχνίδια τους. Η επιλογή ξεκλειδώνει ευκαιρίες για καινοτομία και δίνει τη δυνατότητα στη βιομηχανία να αναπτυχθεί.