ΦΗΜΗ: Έρχεται PS5 remaster/remake για το πρώτο Horizon Zero Dawn

Ενώ ετοιμάζεται και ένα online multiplayer κεφάλαιο
03 Οκτωβρίου 2022 07:58
ΦΗΜΗ: Έρχεται PS5 remaster/remake για το πρώτο Horizon Zero Dawn

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MP1ST, το οποίο ήρθε στη συνέχεια να επιβεβαιώσει και το VGC, το PlayStation ετοιμάζει ένα remake ή remaster του πρώτου Horizon Zero Dawn για το PS5. Πρόκειται για τον open world τίτλο της Guerilla Games, ο οποίος πρωτοκυκλοφόρησε το 2017 για το PS4, ξεκινώντας ένα νέο franchise.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουμε να κάνουμε με remaster ή με ολοκληρωτικό remake που φτιάχνεται από το μηδέν, όπως το πρόσφατο The Last of Us Part I. Ωστόσο, μια από τις πηγές του MP1ST επισήμανε ότι το παιχνίδι θα έρθει με βελτιωμένο σύστημα φωτισμού, υψηλότερης ανάλυσης textures, καλύτερα animations και νέα μοντέλα χαρακτήρων, φέρνοντας τον τεχνικό τομέα τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με το Horizon Forbidden West.

Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι το remake/remaster θα φέρει και όλες τις επιλογές προσβασιμότητας που διαθέτει το sequel, ενώ δε θα λείπουν και οι επιλογές γραφικών, με τους παίκτες να μπορούν να επιλέγουν μεταξύ απόδοσης ή καλύτερης ποιότητας γραφικών. Στα του gameplay θα υπάρξουν μερικές quality of life βελτιώσεις, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν μπορούμε να περιμένουμε άλλες μεγαλύτερες προσθήκες, όπως τα flyable mounts του Forbidden West.

Μάλιστα, τα ρεπορτάζ των δύο μέσων δε σταματούν εδώ, αφού όπως φαίνεται η Guerrilla Games εργάζεται και σε ένα ακόμη Horizon project. Συγκεκριμένα, το στούντιο ακούγεται πως ετοιμάζει ένα online multiplayer Horizon παιχνίδι για το PlayStation 5 και το PC. Ο τίτλος φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει κάποιας μορφής co-op, με το customization να περιστρέφεται γύρω από τα διάφορα tribes.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η Guerrilla Games ήθελε να ενσωματώσει co-op από το πρώτο Horizon, όπως είχαμε δει και στις concept art εικόνες που είχαν διαρρεύσει το 2014, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα αναφέρεται ότι η ομάδα ήθελε και πάλι να ενσωματώσει multiplayer χαρακτηριστικά στο Forbidden West, αλλά τελικά αποφάσισε να ετοιμάσει ένα standalone spin-off ή να αφήσει την ιδέα για το Horizon 3.

Για την ώρα το PlayStation δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη.