Παρέμβαση PlayStation: Στην Ευρώπη ο Jim Ryan με ανησυχίες για το Xbox - Activision

Συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
01 Οκτωβρίου 2022 19:03
Παρέμβαση PlayStation: Στην Ευρώπη ο Jim Ryan με ανησυχίες για το Xbox - Activision

Όπως σας ενημερώσαμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει πλέον να ερευνά την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ανακοινώνοντας και μια προσωρινή διορία, μέχρι την οποία μπορούμε να περιμένουμε την πρώτη της απόφαση. Τώρα, μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από το Dealreporter. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου (που είναι διαθέσιμο μόνο επί πληρωμή), ο CEO της Sony Interactive Entertainment πέταξε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναφέρει τους προβληματισμούς του για το deal του Xbox.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, επισκέφτηκε αυτοπροσώπως τα κεντρικά της ΕΕ στις Βρυξέλες στις 8 Σεπτεμβρίου, μιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων αρχών σχετικά με τα προβλήματα που πιστεύει η Sony ότι θα προκύψουν αν επιτραπεί στη Microsoft να αγοράσει την publishing εταιρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές του μέσου και η Google εξέφρασε προβληματισμούς σχετικά με τη συμφωνία στις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση του PlayStation, ωστόσο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε όλα όσα έχουν συμβεί τελευταία. Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, η μεγάλη κόντρα ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του gaming τμήματος της SonyJim Ryanείχε κατηγορήσει δημόσια το Xbox και τον Phil Spencer, τονίζοντας πως η Microsoft δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation και πως η δέσμευσή της να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027 ήταν «ανεπαρκής».

Φυσικά, πριν από αυτό είχαν προηγηθεί ξανά εκατέρωθεν κατηγορίες, με το Xbox να καταγγέλλει πως το PlayStation πληρώνει για να μπλοκάρει παιχνίδια από το να μπουν στο Xbox Game Pass, βάζοντας εμπόδια για την υπηρεσία, ενώ το PlayStation είχε κατηγορήσει το Xbox πως με τις εξαγορές του υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) πως θα περάσει στη δεύτερη φάση των ερευνών, κατά την οποία θα διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει λεπτομερέστερα την εξαγορά και να αξιολογήσει εάν είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού, το PlayStation προέβη ξανά σε δημόσιες δηλώσεις. Η εταιρία τόνισε για άλλη μια φορά πως αν η Microsoft πάρει τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision και ειδικότερα του Call of Duty, θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους gamers.

Με τη σειρά της και η Microsoft απάντησε ξανά, αναφέροντας πως δεν βγάζει κανένα νόημα να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation, μιας και πρόκειται για την κονσόλα που έχει την ηγετική θέση στην αγορά.

Μάλιστα, θέση πήρε μέχρι και ο CEO της Electronic Arts, Andrew Wilson, ο οποίος ανέφερε πως η πιθανότατα να γίνει αποκλειστικό στις Xbox κονσόλες το Call of Duty μοιάζει ως ευκαιρία για το Battlefield, το οποίο θα παραμείνει «ανεξάρτητο και εντελώς cross-platform». Οι δημόσιες «μπηχτές» συνεχίστηκαν από τον ίδιο τον CEO της Microsoft, τον Satya Nadella, ο οποίος άφησε αιχμές προς τις ρυθμιστικές αρχές και προς τη Sony στο πλαίσιο μιας πρόσφατης συνέντευξής του για το Bloomberg. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.