Ninja Gaiden χωρίς Team Ninja; Κι όμως μπορεί να συμβεί

Νέες δηλώσεις από τον επικεφαλής του στούντιο
29 Σεπτεμβρίου 2022 14:41
Ninja Gaiden χωρίς Team Ninja; Κι όμως μπορεί να συμβεί

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το ενδεχόμενο να δούμε ένα νέο Ninja Gaiden παιχνίδι, το οποίο δεν θα έχει φτιαχτεί από την ίδια την Team Ninja δεν είναι τελικά εντελώς απίθανο. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και director της ομάδας, Fumihiko Yasuda, δήλωσε πως είναι ανοιχτός στην ιδέα, υπό κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικότερα, ο Yasuda παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο VGC, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκε αν το στούντιο έχει σκεφτεί να κάνει outsourcing το λατρεμένο Ninja Gaiden franchise σε κάποιο άλλο στούντιο ή να δώσει το IP σε κάποια νεότερη εσωτερική ομάδα.

Στο ερώτημα αυτό, το υψηλόβαθμο στέλεχος απάντησε χαρακτηριστικά:

Δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε, αλλά και οι δύο ιδέες ακούγονται σαν εξαιρετικά σχέδια και είναι και οι δύο πιθανές υπό μία έννοια. Είναι πολύ, πολύ λογικές ιδέες για ένα πιθανό sequel σε οποιαδήποτε σειρά, όχι μόνο στο Ninja Gaiden.

Ωστόσο, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, αν θεωρητικά συνεργαζόμασταν με μια άλλη εταιρεία για έναν νέο Ninja Gaiden τίτλο, θα έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι θα ήταν ένας τίτλος που οι οπαδοί θα απολάμβαναν πραγματικά και που ξεπερνούσε τις προσδοκίες τους.

Δεν είναι απλά μια υπόθεση του τύπου: "ΟΚ, ας το κάνουμε αυτό". Όλα τα κομμάτια θα πρέπει να ταιριάζουν και θα πρέπει να είναι η σωστή ομάδα. Είτε πρόκειται για μια νεότερη εσωτερική ομάδα είτε μια άλλη εταιρεία που θα πρέπει πραγματικά να ταιριάζει με το DNA του Ninja Gaiden.

Για την ιστορία, η ιστορική ιαπωνική ομάδα που είναι γνωστή και για τις σειρές Dead or Alive και Nioh εργάζεται αυτή τη στιγμή σε δύο διαφορετικά projects για το 2023 και το 2024. Το πρώτο είναι το Wo Long: Fallen Dynasty, ένα soulslike που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Koei Tecmo και ανακοινώθηκε στην καλοκαιρινή παρουσίαση του Xbox, ενώ το δεύτερο είναι το Rise of the Rōnin που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το PlayStation και αναμένεται αποκλειστικά για το PS5.

Επομένως, για το εγγύς μέλλον η Team Ninja σίγουρα έχει τα χέρια της γεμάτα και όχι με κάποιο Ninja Gaiden.