Η Take-Two αποσύρεται από την ανάπτυξη του νέου project της People Can Fly

Το Project Dagger μένει στα κρύα του λουτρού
27 Σεπτεμβρίου 2022 15:10
Η Take-Two αποσύρεται από την ανάπτυξη του νέου project της People Can Fly

Στα κρύα του λουτρού αφήνει η Take-Two Interactive, το "Project Dagger" της People Can Fly, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ανάπτυξη του τίτλου και ακυρώνει την συμφωνία που είχε συνάψει ως εκδότρια εταιρία. 

Η ενημέρωση που εξέδωσε η πολωνική εταιρία αναφέρει ότι η εκδότρια των GTA και Red Dead τίτλων, παρατάει το project ύστερα από δύο χρόνια ανάπτυξης αλλά τονίζει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Το project με την κωδική ονομασία "Project Dagger" αποτελεί ένα νέο action adventure IP από τους δημιουργούς των Bulletstorm, Gears of War: Judgment και του πρόσφατου Outriders. 

Το αφεντικό της People Can Fly,  Sebastian Wojciechowski, σχολίασε την εξέλιξη λέγοντας: Υποθέτω ότι λήξαμε τη συνεργασία κοινή συναινέσει και δεν βλέπω κάποιον λόγο για να μην συνεργαστούμε στο μέλλον με την Take-Two σε κάποιο άλλο project. Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες του Project Dagger και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη εσωτερικά. Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη σε pre-production και η ομάδα μας εστιάζει στο να κλείσει το κομμάτι του combat και τα game loops, αλλά και να μεταναστεύσει ο τίτλος από την UE4 στην Unreal Engine 5. 

Στα σκαριά η PCF έχει έξι ακόμη τίτλους, συμπεριλαμβανομένων ενός που θα εκδοθεί από την Square Enix και δύο VR τίτλους. Το Project Dagger αναπτύσσεται από το γραφείο της People Can Fly στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 550 υπαλλήλους που εδρεύουν στη Βαρσοβία, το Rzeszow, το Lodz, την Κρακοβία, το Newcastle, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Μόντρεαλ και το Τορόντο.