Τα έσοδα της gaming βιομηχανίας θα ξεπεράσουν φέτος τα $196 δις

Νέα έκθεση αποκαλύπτει πόσο έχει ανθίσει παγκοσμίως το gaming και εκτιμά τον όγκο της αγοράς το 2022
27 Σεπτεμβρίου 2022 10:56
Τα έσοδα της gaming βιομηχανίας θα ξεπεράσουν φέτος τα $196 δις

Το gaming απολαμβάνει μια περίοδο άνθισης η οποία εντάθηκε τις ημέρες της πανδημίας και των lockdown, όπου ο κόσμος προτίμησε να ψυχαγωγείται εντός του σπιτιού του και αυτή η άνοδος φαίνεται πως θα συνεχιστεί και το 2022. 

Μια νέα έκθεση από την εταιρία ανάλυσης Newzoo εκτιμά ότι τα συνολικά έσοδα της gaming βιομηχανίας θα φτάσουν τα $196.8 δισεκατομμύρια, ένα μυθικό ποσό που περιλαμβάνει όλες τις πλατφόρμες όπως κονσόλες, PC και mobile συσκευές. 

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 2.1% σε σχέση με το 2021, την ώρα που το φορητό mobile gaming διεκδικεί τη πλειοψηφική μερίδα αποτελώντας το 52% των εσόδων ή αλλιώς τα $103.5 δισεκατομμύρια. 

Ωστόσο, οι πωλήσεις κονσολών και παιχνιδιών εκεί είναι μειωμένες κατά 2.2% σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρά το γεγονός πως η Sony ετοιμάζεται να στείλει 18 εκατομμύρια PS5 κονσόλες στο διάστημα μεταξύ Μάρτιος 2022-Μάρτιος 2023.

Ο επικεφαλής της έκθεσης, Tom Wijman, ανέλυσε τα παραπάνω:

"Επειδή τα έσοδα από το PC προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από τα παιχνίδια live service, αν κοιτάξετε τα 10 κορυφαία παιχνίδια που παράγουν έσοδα για το PC, τα περισσότερα από αυτά είναι τίτλοι live service. Οποιαδήποτε διαταραχή ή καθυστέρηση στην ανάπτυξη παιχνιδιών πλήττει την αγορά των PC σχετικά λιγότερο σκληρά από ό,τι την αγορά των κονσολών. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει η επίδραση των καθυστερήσεων των παιχνιδιών μέχρι το 2023 ή το 2024 που επηρεάζει τα έσοδα.

Έτσι, λιγότερες επιτυχίες σημαίνουν και λιγότερες δαπάνες για παιχνίδια σε κονσόλες. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Επειδή οι νέες κονσόλες από τη Sony και τη Microsoft εξακολουθούν να είναι δύσκολο να τις βρει κανείς στην αγορά και πως η προσφορά δεν έχει ακόμη καλύψει τη ζήτηση, αυτό σημαίνει ότι η εγκατεστημένη βάση είναι τώρα χαμηλότερη από ό,τι θα ήταν αν όλα πήγαιναν κανονικά. Έτσι υπάρχει μια αργή αύξηση της εγκατεστημένης βάσης και αν ο κόσμος δεν έχει τις νέες κονσόλες, επομένως δεν αγοράζει περιεχόμενο για την κονσόλα.

Και συνεχίζει την ανάλυση των προβλέψεων λέγοντας: 

"Αυτό που αντισταθμίζει ορισμένους από αυτούς τους παράγοντες μείωσης είναι η συνεχής ανάπτυξη των συνδρομητικών υπηρεσιών και των δωρεάν παιχνιδιών για κονσόλες.

Αυτό που σώζει την αγορά φέτος είναι τα κινητά, αν και το mobile gaming αντιμετωπίζει τους δικούς του αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την παρακολούθηση των χρηστών -το mobile gaming, περισσότερο από το PC gaming ή το console gaming, βασίζεται στην παρακολούθηση των χρηστών για να προσδιορίσει πόσοι χρήστες υπάρχουν και να τους μετατρέψει σε παίκτες. Υπήρξαν κάποιες αλλαγές λόγω της ρύθμισης της ιδιωτικής ζωής. Εκτός από όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά. Το Free-to-play είναι το κυρίαρχο επιχειρηματικό μοντέλο που καθιστά ευκολότερη τη μετατροπή νέων παικτών όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον πληθωρισμό".