PlayStation: “Πιστεύουμε στις κανονικές κυκλοφορίες των παιχνιδιών πριν μπουν σε συνδρομή”

Υψηλό βαθμό στέλεχος παίρνει θέση
24 Σεπτεμβρίου 2022 13:58
PlayStation: “Πιστεύουμε στις κανονικές κυκλοφορίες των παιχνιδιών πριν μπουν σε συνδρομή”

Για άλλη μια φορά, η Sony επισήμανε πως δε σκοπεύει να ξεκινήσει τις day one κυκλοφορίες στη συνδρομητική της υπηρεσία PlayStation Plus, η οποία με τις νέες Extra και Premium βαθμίδες της προσφέρει πλέον πρόσβαση και σε ένα πλούσιο κατάλογο παιχνιδιών για κατέβασμα και streaming.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο επικεφαλής των PlayStation Indies, Shuhei Yoshida, ο οποίος εργάζεται εδώ και δεκαετίες στην εταιρία, έχοντας περάσει και από τα PlayStation Studios, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο GI Live: London. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι το PlayStation πιστεύει στις κανονικές premium κυκλοφορίες των παιχνιδιών πριν μπουν σε κάποια συνδρομή. Η εταιρία βλέπει κυρίως το PS Plus Extra ως ένα εργαλείο για να αυξήσει τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος, όταν οι πωλήσεις του αρχίζουν να μειώνονται.

Ο Yoshida μάλιστα τόνισε ότι οι συνδρομητικές υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν πολύ με το word of mouth, ειδικά αν κάποιο DLC ή sequel βρίσκεται στον ορίζοντα. Εν τέλει, όπως είχε τονίσει και τον Μάρτιο ο Jim Ryan, επικεφαλής του PlayStation, η εταιρία διατηρεί για την ώρα την ακριβώς αντίθετη στάση από τη Microsoft, η οποία φέρνει στο Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα όλες τις νέες τις κυκλοφορίες.

Ακολουθεί μεταφρασμένο στα ελληνικά το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του Yoshida:

Για το Extra, η προσέγγισή μας είναι να βοηθάμε τους publishers με τη διαχείριση του κύκλου ζωής των παιχνιδιών τους. Ήμουν υπεύθυνος για τα first-party του PlayStation, οπότε ξέρω ότι είναι όπως ακριβώς και στον κινηματογράφο: μια ταινία βγαίνει πρώτα στις αίθουσες, μετά καταφθάνει στα pay per view ή σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία ή προβάλλεται δωρεάν μέσα από την τηλεόραση, φέρνοντας κάθε φορά νέα έσοδα και προσεγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό.

Με τον ίδιο τρόπο, πιστεύουμε στις premium κυκλοφορίες ενός παιχνιδιού κατά το launch και ίσως μετά από έξι μήνες, τρεις μήνες ή τρία χρόνια, όταν οι πωλήσεις του παιχνιδιού μειωθούν, να ενταχθεί και σε κάποια υπηρεσία. Το PS Plus Extra μπορεί να βοηθήσει αυτά τα παιχνίδια να βρούνε ένα νέο, ευρύτερο κοινό. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είχαν δει αυτά τα παιχνίδια όταν πρωτοκυκλοφόρησαν και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τα παίξουν και να δημιουργήσουν word of mouth ή αν υπάρχει κάποιο DLC ή κάποιο sequel, οι συνδρομητικές υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν να αυξηθεί το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για το franchise.

Έτσι, ενθαρρύνουμε τους publishers να κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών για τη διαχείριση του κύκλου ζωής του κάθε τίτλου τους.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Shuhei Yoshida, ο οποίος μίλησε για πολλά ακόμη θέματα.