Call of Duty: H κόντρα Xbox - PlayStation συνεχίζεται με μπηχτή από τον CEO της Microsoft

«Αν έχει να κάνει τον ανταγωνισμό, αφήστε μας να έχουμε ανταγωνισμό»
23 Σεπτεμβρίου 2022 22:47
Call of Duty: H κόντρα Xbox - PlayStation συνεχίζεται με μπηχτή από τον CEO της Microsoft

Οι ασυνήθιστων διαστάσεων δημόσια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ PlayStation και Xbox, με φόντο την απόκτηση της Activision Blizzard για σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια, συνεχίζεται με νέες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, θέση αυτή τη φορά πήρε όχι ο Phil Spencer του Xbox, αλλά ούτε και ο Jim Ryan του PlayStation, αλλά ο ίδιος ο CEO της Microsoft, ο Satya Nadella, ο οποίος σχολίασε την εξαγορά σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο γνωστό δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξαγορές που έχει κάνει το PlayStation, αφήνοντας αιχμές προς τις ρυθμιστικές αρχές και προς τη Sony. Μάλιστα, ο Nadella δήλωσε "πολύ αισιόδοξος" ότι η εξαγορά θα εγκριθεί κανονικά.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τα εμπόδια που περνά τελευταία η εξαγορά, ο επικεφαλής της εταιρίας, δήλωσε:

Προφανώς και κάθε εξαγορά αυτού του μεγέθους θα περάσει από έλεγχο, αλλά αισθανόμαστε πολύ, πολύ αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Ξέρετε, είμαστε στην τέταρτη ή την πέμπτη θέση στο gaming, ανάλογα με το τρόπο που μετράει κανείς. Μάλιστα, η πρώτη εταιρία στον τομέα, η Sony, νομίζω ότι μόλις σε αυτή την περίοδο εξαγόρασε τρεις εταιρίες. Επομένως, αν αυτό έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό, αφήστε μας να έχουμε ανταγωνισμό.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης και σε βίντεο μορφή, μέσα από τον player που ακολουθεί:

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα σχετικά με όλα όσα έχουν συμβεί με αφορμή την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox, η κόντρα ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του gaming τμήματος της SonyJim Ryanείχε κατηγορήσει δημόσια το Xbox και τον Phil Spencer, τονίζοντας πως η Microsoft δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation και πως η δέσμευσή της να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027 ήταν «ανεπαρκής».

Φυσικά, πριν από αυτό είχαν προηγηθεί ξανά εκατέρωθεν κατηγορίες, με το Xbox να καταγγέλλει πως το PlayStation πληρώνει για να μπλοκάρει παιχνίδια από το να μπουν στο Xbox Game Pass, βάζοντας εμπόδια για την υπηρεσία, ενώ το PlayStation είχε κατηγορήσει το Xbox πως με τις εξαγορές του υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) πως θα περάσει στη δεύτερη φάση των ερευνών, κατά την οποία θα διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει λεπτομερέστερα την εξαγορά και να αξιολογήσει εάν είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού, το PlayStation προέβη ξανά σε δημόσιες δηλώσεις. Η εταιρία τόνισε για άλλη μια φορά πως αν η Microsoft πάρει τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision και ειδικότερα του Call of Duty, θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους gamers.

Με τη σειρά της και η Microsoft απάντησε ξανά, αναφέροντας πως δεν βγάζει κανένα νόημα να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation, μιας και πρόκειται για την κονσόλα που έχει την ηγετική θέση στην αγορά.

Μάλιστα, θέση πήρε μέχρι και ο CEO της Electronic Arts, Andrew Wilson, ο οποίος ανέφερε πως η πιθανότατα να γίνει αποκλειστικό στις Xbox κονσόλες το Call of Duty μοιάζει ως ευκαιρία για το Battlefield, το οποίο θα παραμείνει «ανεξάρτητο και εντελώς cross-platform».

Πιθανότατα, οι νέες δηλώσεις του Satya Nadella δεν είναι το «κερασάκι στην τούρτα», οπότε για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη σχετικά με το θέμα μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.