Το Xbox δουλεύει σε πρωτότυπους τίτλους από Ιαπωνικά στούντιο; - Νέες δηλώσεις

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας μιλούν για το μέλλον
21 Σεπτεμβρίου 2022 19:40
Το Xbox δουλεύει σε πρωτότυπους τίτλους από Ιαπωνικά στούντιο; - Νέες δηλώσεις

Στο παρελθόν και ειδικότερα κατά τη διάρκεια της γενιάς του Xbox 360, η Microsoft είχε συνεργαστεί με πολλούς θρυλικούς Ιάπωνες game developers, όπως ο Hironobu Sakaguchi, δημιουργώντας αποκλειστικές εμπειρίες όπως τα Lost Odyssey και Blue Dragon που λάτρεψαν οι παίκτες.

Τώρα, φαίνεται πως το Xbox επενδύει ξανά στην Ιαπωνία, μετά τη γενιά του Xbox One που έμοιαζε να είχε εγκαταλείψει την εν λόγω αγορά. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του πρόσφατου Tokyo Game Show 2022, η επικεφαλής του gaming οικοσυστήματος του Xbox, Sarah Bond, παραχώρησε μια συνέντευξη στο IGN Japan, το οποίο την ρώτησε αν μπορούμε να περιμένουμε ξανά στο μέλλον τίτλους που θα κάνει publish το Xbox και θα προέρχονται από Ιάπωνες δημιουργούς.

Η απάντησή της ήταν χαρακτηριστική, με την Bond να τονίζει:

Απολύτως. Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένη είναι ότι έχουμε πάνω από 250 developers στην Ιαπωνία που αναπτύσσουν παιχνίδια για το Xbox αυτή τη στιγμή. Τα 150 έχουν ήδη κυκλοφορήσει, τα 100 από αυτά είναι στο Game Pass και πρόσφατα ανακοινώσαμε 15 τίτλους που δημιουργήθηκαν στην Ασία και 13 τίτλους που δημιουργήθηκαν στην Ιαπωνία.

Έχουν έρθει τόσα πολλά, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα που θα έρθουν στο μέλλον και ανυπομονώ να σας τα αποκαλύψω, καθώς θα αρχίζουν να κυκλοφορούν.

Παράλληλα, σε μια αντίστοιχη συνέντευξη που παραχώρησε στο Game Watch, ο γενικός επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, έλαβε και αυτός μια αντίστοιχη ερώτηση. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αναγνώρισε πως πολλοί παίκτες θέλουν πρωτότυπους Ιαπωνικούς τίτλους στο Xbox και δήλωσε πως η εταιρία δουλεύει πάνω σε τέτοιες εμπειρίες.

Μόλις συναντηθήκαμε με τον Kojima από την Kojima Productions και πολλούς άλλους δημιουργούς παιχνιδιών για να μιλήσουμε για τη μεταφορά μοναδικών τίτλων στο Xbox.

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί gamers και fans το επιθυμούν αυτό. Γνωρίζουμε επίσης την κοινή επιθυμία για παιχνίδια από την Ιαπωνία. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία τέτοιων τίτλων, οπότε σας παρακαλούμε να τους περιμένετε με ανυπομονησία.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, πέρα από τη συνεργασία με τον Hideo Kojima, η Microsoft μάλλον έχει στα σκαριά περισσότερα projects από Ιάπωνες developers, χωρίς να ξέρουμε βέβαια ακόμη τι ακριβώς ετοιμάζει.