Το πρώην αφεντικό του PlayStation Αμερικής, Shawn Layden, πήγε στην Tencent

Μια δυνατή μεταγραφή για την Tencent
20 Σεπτεμβρίου 2022 17:56
Το πρώην αφεντικό του PlayStation Αμερικής, Shawn Layden, πήγε στην Tencent

Με ένα πολύ δυνατό στέλεχος της gaming βιομηχανίας ενισχύεται ο κινεζικός γίγαντας της Tencent, καθώς ο Shawn Layden προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό της σε ρόλο στρατηγικού σύμβουλου. 

Για όσους το όνομα του Layden δε θυμίζει κάτι, να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το πρώην αφεντικό του PlayStation στις ΗΠΑ, ο οποίος αποχώρησε από τις τάξεις της όντας στέλεχός της από το 1987. Ο πιο πρόσφατος ρόλος του ήταν πρόεδρος των Sony PlayStation Worldwide Studios. 

Μέσα από τον λογαριασμό στο LinkedIn του, ο Layden ανακοίνωσε ότι ελπίζει "να βοηθήσει την Tencent να εμβαθύνει τις δραστηριότητές της στην gaming βιομηχανία", δηλώνοντας επίσης ότι:

Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική εποχή για το gaming και την διαδραστική ψυχαγωγία. Υπάρχουν πολλοί πιθανοί δρόμοι μπροστά μας, αλλά μόνο λίγοι είναι βαθυστόχαστοι, διευρυντικοί, περιεκτικοί, εποικοδομητικοί, εμπνευσμένοι ή και βιώσιμοι. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω αυτό το ταξίδι ανακάλυψης και ευχαριστώ την Tencent για την ευκαιρία.

Η Tencent είναι μια κολοσσιαία εταιρία και μητρική 800 άλλων εταιριών στον κόσμο, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες σε αγοραστική αξία. 

Στην φαρέτρα της περιλαμβάνεται η Riot Games του League of Legends, το 40% της Epic Games, ενώ κατέχει μετοχές σε εταιρίες όπως η Activision Blizzard, Ubisoft, Krafton (μητρική των PUBG Studios), Platinum Games και πολλές ακόμη.