GTA 6: Βούλιαξε η μετοχή της Take-Two μετά το leak

Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές στην ιστορία της gaming βιομηχανίας
19 Σεπτεμβρίου 2022 22:02
GTA 6: Βούλιαξε η μετοχή της Take-Two μετά το leak

Το θέμα της τεράστιας διαρροής του GTA 6 μονοπωλεί το ενδιαφέρον της gaming βιομηχανίας αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα leaks στην ιστορία. H Rockstar Games σε δηλώσεις της σήμερα επιβεβαίωσε το συμβάν, λέγοντας ότι παραβιάστηκαν οι δικτυακές υποδομές της, καθησυχάζοντας συγχρόνως την κοινότητα πως αυτό δε θα επηρεάσει με κάποιον τρόπο τα επόμενα projects της, ούτε τα υπάρχοντα παιχνίδια της.

Στον απόηχο αυτού του δίχως προηγουμένου leak, η μετοχές της Take-Two Interactive, μητρικής εταιρίας της Rockstar Games, έπεσαν στο κενό με το που άνοιξαν σήμερα οι αγορές. Σύμφωνα με το Reuters, η μετοχή της Take-Two σημείωσε πτώση άνω του 6% πριν καν ανοίξουν οι αγορές. Αναπήδησε, ωστόσο, λίγο αργότερα αλλά η πτώση ήταν ήδη σημαντική, την ώρα που η μετοχή της Take-Two έχει πάρει την κατηφόρα με πτώση της τάξης του 31% σε σχέση με πέρυσι. 

Για την ιστορία, την περασμένη Κυριακή είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορες γωνιές του διαδικτύου και τα social media, gameplay πλάνα που οι leakers ισχυρίζονταν ότι προέρχονταν από το GTA 6. Την γνησιότητα των πλάνων από μια πρώιμη βερσιόν του τίτλου, επιβεβαίωσε αρχικά ο έγκριτος δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ενώ μερικές ώρες αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση δια στόματος Rockstar Games. 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι διαρροές του GTA 6 είναι ένα από θέματα του νέου Framerate podcast των Unboxholics. Επομένως, σε περίπτωση που θέλετε να ακούσετε περισσότερα σχετικά με το θέμα, μπορείτε να βρείτε το εν λόγω επεισόδιο πατώντας εδώ.