Τέλος τα Yakuza παιχνίδια – Η SEGA επιβεβαιώνει πως το όνομα άλλαξε οριστικά  

Και εξηγεί το λόγο

Τέλος τα Yakuza παιχνίδια – Η SEGA επιβεβαιώνει πως το όνομα άλλαξε οριστικά

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες η SEGA αποκάλυψε και επίσημα το όγδοο βασικό κεφάλαιο της σειράς Yakuza, η καλύτερα της σειράς… Like A Dragon. Ναι, όπως παρατήρησαν πολλοί, όλα τα επερχόμενα projects του franchise ανακοινώθηκαν με αυτό το όνομα, όπως για παράδειγμα το Like a Dragon: Ishin! και το Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name, αφήνοντας να εννοηθεί πως το όνομα Yakuza θα αποτελέσει παρελθόν.

Τελικά, η SEGA ήρθε να επιβεβαιώσει τις εικασίες. Συγκεκριμένα, μέσα από μια νέα δήλωση στο Kotaku τόνισε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την ονομασία Yakuza για τις κυκλοφορίες της σειράς στη Δύση. Αντιθέτως, το branding που θα χρησιμοποιείται πλέον θα είναι το Like a Dragon, αφού «είναι πιο κοντά στο Ιαπωνικό όνομα», σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρίας.

Yakuza και επίσημα τέλος, λοιπόν. Το λατρεμένο franchise έχει νέο όνομα και αυτό είναι: Like A Dragon.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι το Like a Dragon 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024 για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημιουργών η κλίμακα του project είναι πολύ μεγάλη, με τον Masayoshi Yokoyama να τονίζει χαρακτηριστικά πως είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της σειράς μέχρι τώρα. Το κεντρικό θέμα θα είναι η αντίθεση των δύο πρωταγωνιστών, με τον Kiryu που επιστρέφει να κουβαλά όλο το βάρος του παρελθόντος και τον Ichiban να έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Από την άλλη, το Like a Dragon: Ishin!, το ολοκληρωτικό remake του τίτλου που είχε κυκλοφορήσει το 2014 μόνο στην Ιαπωνία για το PS3 και το PS4, αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2023.

Τέλος, το 2023 θα κλείσει και με ένα ακόμη Yakuza παιχνίδι, το Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Σε αυτό το action-adventure RPG υψηλών οκτανιών, ο Kiryu επιστρέφει. Συγκεκριμένα, θα μάθουμε περισσότερα για τα όσα συνέβησαν στη ζωή του μεταξύ των γεγονότων του Yakuza 6: The Song of Life και του Like a Dragon 8.

Ροη ειδησεων