Cyberpunk 2077: Τεράστια αύξηση παικτών μετά τη σειρά του Netflix

Η πρεμιέρα του σόου βοήθησε σημαντικά το παιχνίδι
18 Σεπτεμβρίου 2022 22:27
Cyberpunk 2077: Τεράστια αύξηση παικτών μετά τη σειρά του Netflix

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως και με την τηλεοπτική σειρά Witcher του Netflix, η οποία είχε ανεβάσει σημαντικά τα στατιστικά του πιο πρόσφατου παιχνιδιού, The Witcher 3: Wild Hunt, έτσι τώρα και το Cyberpunk: Edgerunners έρχεται να «σπρώξει» το Cyberpunk 2077.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της CD Projekt έσπασε το ατομικό του ρεκόρ για φέτος, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την πρεμιέρα του anime στο Netflix. Όπως μεταφέρει ο αναλυτής Benji-Sales, πριν μερικές ώρες το παιχνίδι άγγιξε τους 85,555 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam. Αυτό δεν είναι μόνο το υψηλότερο νούμερο του open-world RPG για φέτος, αλλά γενικότερα το υψηλότερο που έχει επιτευχθεί μετά την αρχική launch περίοδο, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2021 και έπειτα.

Για την ιστορία, τότε ο τίτλος της πολωνικής ομάδας είχε καταφέρει να σπάσει το τρομερά εντυπωσιακό φράγμα των 1,000,000 ταυτόχρονων παικτών, έχοντας έτσι το πέμπτο μεγαλύτερο peak στην ιστορία του Steam.

Το συμπέρασμα πάντως στην προκειμένη περίπτωση είναι πως για άλλη μια φορά η CD Projekt κατάφερε να συνδυάσει αρμονικά μια τηλεοπτική σειρά με παιχνίδι της, με το ένα να βοηθά το άλλο.

Οι μέγιστοι ταυτόχρονοι παίκτες του Cyberpunk 2077 από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2021 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του 2022:

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τι είναι το Cyberpunk: Edgerunners, πρόκειται για ένα anime spin-off του παιχνιδιού της CD Projekt από το γνωστό και ταλαντούχο στούντιο Trigger. Είναι η ίδια ομάδα που ευθύνεται για εξαιρετικά δημοφιλή anime, όπως τα Little Witch Academia και Kill la Kill, η οποία μάλιστα επιστράτευσε και ένα all-star καστ. Συγκεκριμένα, director του Edgerunners είναι ο Hiroyuki Imaishi, γνωστός για τη συμμετοχή του στα Gurren Lagann, Neon Genesis Evangelion και Promare, τη συγγραφή του σεναρίου ανέλαβαν οι Masahiko Otsuka και Yoshiki Usa από το Star Wars: Visions και το Little Witch Academia αντίστοιχα, ενώ για τη μουσική υπόκρουση είναι υπεύθυνος ο ταλαντούχος συνθέτης Akira Yamaoka των Silent Hill παιχνιδιών.

Η επίσημη περιγραφή της σειράς τονίζει:

Το Cyberpunk: Edgerunners αφηγείται μια αυτόνομη ιστορία 10 επεισοδίων για ένα παιδί του δρόμου που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια πόλη του μέλλοντος που όλοι έχουν εμμονή με την τεχνολογία και τις τροποποιήσεις του σώματός τους. Έχοντας τα πάντα να χάσει, επιλέγει να μείνει ζωντανός με το να γίνει edgerunner — δηλαδή παράνομος μισθοφόρος γνωστός και ως cyberpunk.