Call of Duty: Φουντώνει η κόντρα Xbox - PlayStation με νέες δηλώσεις και από τους δύο

Εν όψει της μεγάλης εξαγοράς της Activision Blizzard
17 Σεπτεμβρίου 2022 19:25
Call of Duty: Φουντώνει η κόντρα Xbox - PlayStation με νέες δηλώσεις και από τους δύο

Το δράμα που περιτριγυρίζει την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίζεται.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony, Jim Ryan, είχε κατηγορήσει δημόσια το Xbox και τον Phil Spencer, τονίζοντας πως η Microsoft δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation και πως η δέσμευσή της να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027 ήταν «ανεπαρκής».

Φυσικά, πριν από αυτό είχαν προηγηθεί ξανά εκατέρωθεν κατηγορίες, με το Xbox να καταγγέλλει πως το PlayStation πληρώνει για να μπλοκάρει παιχνίδια από το να μπουν στο Xbox Game Pass, βάζοντας εμπόδια για την υπηρεσία, ενώ το PlayStation είχε κατηγορήσει το Xbox πως με τις εξαγορές του υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

Τώρα, μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) πως θα περάσει στη δεύτερη φάση των ερευνών, κατά την οποία θα διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει λεπτομερέστερα την εξαγορά και να αξιολογήσει εάν είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού, το PlayStation προέβη ξανά σε δημόσιες δηλώσεις.

Μέσα από GamesIndustry.biz, η Sony δήλωσε πως εκτιμά τις προσπάθειες της CMA να προστατεύσει τους gamers, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως αν η Microsoft πάρει τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision και ειδικότερα του Call of Duty, θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους gamers.

Με τη σειρά της, η Microsoft απάντησε αμέσως στις δηλώσεις, ξανά μέσω του GamesIndustry.biz, αναφέροντας πως δεν βγάζει κανένα νόημα να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation, μιας και πρόκειται για την κονσόλα που έχει την ηγετική θέση στην αγορά.

Οι δηλώσεις και των δύο εταιριών ακολουθούν παρακάτω μεταφρασμένες στα ελληνικά.

Η νέα δήλωση της Sony για την εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox:

Δίνοντας στη Microsoft τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision, όπως το Call of Duty, η συμφωνία αυτή θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις για τους gamers και για το μέλλον της gaming βιομηχανίας. Θέλουμε να εγγυηθούμε ότι οι παίκτες του PlayStation θα συνεχίσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή gaming εμπειρία και εκτιμούμε που η CMA εστιάζει στο να προστατεύσει τους παίκτες.

Η απάντηση του Xbox στη νέα δήλωση της Sony για το Call of Duty:

Έχει πραγματικά μηδενικό επιχειρηματικό νόημα για τη Microsoft να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation, δεδομένης της ηγετικής της θέσης στην αγορά των κονσολών.