Τα παιχνίδια του PSVR δε θα είναι συμβατά με το PlayStation VR2

Επίσημη ανακοίνωση
17 Σεπτεμβρίου 2022 13:27
Τα παιχνίδια του PSVR δε θα είναι συμβατά με το PlayStation VR2

Η Sony προετοιμάζει με σταθερά βήματα την έλευση του PlayStation VR 2, του νέου VR headset της για το PS5 και τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, δε θα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια του αρχικού PSVR στο νέο VR Headset του PS5.

Αυτή η πληροφορία ήρθε μέσα από το επίσημο Podcast του PlayStation και συγκεκριμένα από τον Senior Vice President, Platform Experience, Hideaki Nishino.

Τα παιχνίδια PlayStation VR δεν είναι συμβατά με το PlayStation VR2 επειδή το PlayStation VR2 έχει σχεδιαστεί για να είναι μια πραγματική next-gen εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Το PSVR2 έχει πολύ πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο με haptic feedback και adaptive triggers και όπως είπα, 4K HDR, 3D ήχο και άλλα.

Οπότε, αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια του PlayStation VR 2 απαιτούν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το αρχικό VR headset.Τα χαρακτηριστικά του PSVR2 επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο ζωντανούς κόσμους και φέρνουν τους παίκτες πιο κοντά σε μία πραγματική VR εμπειρία.

Για την ιστορία, η Sony είχε ανακοινώσει στις αρχές του έτους τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation VR 2, όπως ότι θα προσφέρει 4K HDR απεικόνιση με OLED οθόνες και μεγαλύτερες γωνίες θέασης, αφού το FOV θα φτάνει τις 110 μοίρες.

Ακόμα, η Sony είχε αποκαλύψει και το πρώτο VR παιχνίδι του νέου headset, το Horizon Call of the Mountain που αναπτύσσεται από την Guerrilla, σε συνεργασία με την Firesprite που εξαγοράστηκε πρόσφατα από το PlayStation. Παράλληλα, στο State of Play του Ιουνίου μάθαμε πως στο headset θα έρθει και το Resident Evil Village, μαζί με το The Walking Dead: Saints & Sinners - Chapter 2: Retribution, το No Man’s Sky και άλλα παιχνίδια.

Πρόσφατα η Sony έδωσε νέες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του PSVR 2, όπως το See Through View και η προσαρμογή του χώρου παιχνιδιού. Αναλυτικότερα αλλά και όλα όσα χρειάζεστε να μάθετε για τα specs του θα βρείτε πατώντας εδώ.