Twitch: Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες και τα παιχνίδια του Αυγούστου

Αποκαλύφθηκε η δεκάδα και τα νούμερα τηλεθέασης
17 Σεπτεμβρίου 2022 00:20
Twitch: Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες και τα παιχνίδια του Αυγούστου

Σύμφωνα με τα στατιστικά των StreamElements και Rainmaker.gg, οι τηλεθεατές αφιέρωσαν πάνω από 1.9 δισεκατομμύρια ώρες στο περιεχόμενο του Twitch μέσα στον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει πως ο τελευταίος καλοκαιρινός μήνας ήταν και ο καλύτερος για την πλατφόρμα, αφού τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο οι ώρες τηλεθέασης ανήλθαν σε 1.7 δισεκατομμύρια.

Κάπως έτσι το Twitch βρίσκεται ξανά κοντά στο πολυπόθητο ορόσημο των 2 δισεκατομμυρίων ωρών, κάτι που δεν έχει καταφέρει ξανά μετά τον Ιανουάριο του 2022. Φυσικά, σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εξέλιξη της πανδημίας, με πολλές χώρες να ελαττώνουν τα μέτρα τους μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Συγκριτικά, το Facebook Gaming κατέγραψε πτώση στην τηλεθέασή του σε σύγκριση με τον Ιούλιο, αφού συγκέντρωσε 399 εκατομμύρια ώρες, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε 424 εκατομμύρια. Από την άλλη, το YouTube Gaming σημείωσε αύξηση, καθώς συγκέντρωσε 305 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης τον Αύγουστο, από 292 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα.

Περνώντας στο περιεχόμενο, το δημοφιλέστερο είδος στο Twitch τον Αύγουστο ήταν τα απλά ‘Just Chatting’ streams, με 259 εκατομμύρια ώρες. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα πασίγνωστα παιχνίδια League of Legends, Grand Theft Auto V, Valorant και Minecraft.

Αναλυτικά, οι δέκα κορυφαίες κατηγορίες/παιχνίδια στο Twitch για τον Αύγουστου του 2022 διαμορφώνονται ως εξής: