Ubisoft: «Το Assassin's Creed Mirage δε θα έχει τζόγο, ούτε loot boxes»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο η γαλλική εταιρία
13 Σεπτεμβρίου 2022 21:56
Ubisoft: «Το Assassin's Creed Mirage δε θα έχει τζόγο, ούτε loot boxes»

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η Ubisoft αποκάλυψε πλήρως το Assassin's Creed Mirage, βάζοντας -προσωρινά- τέλος στις φήμες και στις εικασίες, οι οποίες έμελλε να αρχίσουν ξανά λίγες ώρες αργότερα. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι αναρτήθηκε σε διάφορα ψηφιακά καταστήματα για προ-παραγγελία με την ένδειξη μόνο για ενήλικες, καθώς υποτίθεται ότι θα περιλάμβανε «πραγματικό τζόγο».

Η καταχώρηση που άγχωσε την κοινότητα ήταν αυτή του παιχνιδιού στο Microsoft Store των Xbox κονσολών, κάνοντας τους παίκτες κατευθείαν να αναρωτιούνται αν ο τίτλος περιλαμβάνει microtransactions και loot boxes

Μιας και το θέμα είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, η Ubisoft αποφάσισε να τοποθετεί επίσημα, ξεκαθαρίζοντας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του franchise ότι στο Assassin's Creed Mirage δε θα υπάρχει ούτε τζόγος, αλλά ούτε και lootboxes. Συγκεκριμένα, η σχετική ανάρτηση στο Twitter επισημαίνει:

Μετά την ανακοίνωση του Assassin's Creed Mirage, το παιχνίδι εμφανίστηκε για προ-παραγγελία σε ορισμένα καταστήματα με ηλικιακή ταξινόμηση ‘ESRB Adults Only’.

Ενώ η επίσημη ηλικιακή ταξινόμηση ακόμη εκκρεμεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους παίκτες ότι δεν θα υπάρχουν loot boxes στο παιχνίδι ή πραγματικός τζόγος.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, το Mirage αφηγείται την ιστορία του Basim, ενός πανούργου κλέφτη που αναζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη, καθώς περιηγείται στους πολυσύχναστους δρόμους της Βαγδάτης του 9ου αιώνα. Μέσω μιας μυστηριώδους, αρχαίας οργάνωσης, γνωστής ως οι Hidden Ones, θα γίνει ένας θανατηφόρος Master Assassin και θα αλλάξει τη μοίρα του με τρόπους που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, πρόκειται για μια μικρότερη και πιο narrative-driven εμπειρία σε σχέση με τα πρόσφατα κεφάλαια της σειράς.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Stadia, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Ubisoft+.