To S.T.A.L.K.E.R. 2 δεν έχει λάβει νέα καθυστέρηση - Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η ομάδα

Μετά την ακύρωση μερικών προ-παραγγελιών
12 Σεπτεμβρίου 2022 16:06
To S.T.A.L.K.E.R. 2 δεν έχει λάβει νέα καθυστέρηση - Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η ομάδα

Το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl είναι ένα παιχνίδι που έχει περάσει από χίλια κύματα, αφού έχει καθυστερήσει αρκετές φορές από τη στιγμή που πρωτοανακοινώθηκε το 2018. Η πιο πρόσφατη αναβολή ήρθε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, όταν η ουκρανική ομάδα έκανε γνωστό πως το project θα μεταφερθεί για το 2023 εξαιτίας του πολέμου στη χώρα.

Τώρα, το στούντιο έρχεται να διαβεβαιώσει την κοινότητα πως δεν υπάρχει στα σκαριά κάποια άλλη αναβολή, όπως ακούστηκε από πολλούς τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, το όλο θέμα ξεκίνησε όταν διάφοροι κάτοχοι Xbox κονσολών που είχαν προβεί σε προ-παραγγελία έλαβαν μήνυμα πως η παραγγελία τους ακυρώθηκε επειδή το παιχνίδι είχε μεταφερθεί σε ένα άγνωστο χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας στο μέλλον. Συγχρόνως, το κατάστημα των Xbox έκλεισε εντελώς τις νέες προ-παραγγελίες για όλους.

Εν τέλει, φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας και το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl εξακολουθεί να προορίζεται για το 2023. Αναλυτικότερα, ένας αντιπρόσωπος της ομάδας ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα από μια δήλωση στο PC Gamer, τονίζοντας:

Αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε το παιχνίδι για το 2023, χωρίς να έχει κάποια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας προς το παρόν. Κάναμε την ανακοίνωση στην Extended E3 παρουσίαση της Microsoft, δημοσιεύοντας συγχρόνως ένα νέο Dev Diary και το εισαγωγικό cutscene.

Η Microsoft επιστρέφει τα χρήματα από τις προ-παραγγελίες για παιχνίδια χωρίς ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας. Όταν ανακοινώσουμε αργότερα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, οι προ-παραγγελίες θα ενεργοποιηθούν ξανά και για το Xbox. Οι προ-παραγγελίες στο PC (Steam, EGS, GOG) δεν επηρεάζονται από αυτό.

Και επίσημα, λοιπόν, δεν αλλάζει κάτι για το S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2023 για τα Xbox Series X|S και PC, καταφθάνοντας μάλιστα στο Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα.